Nieuws overzicht

Bijeenkomst Innovatie platform

Kijkje in de keuken: innovaties in de praktijk

13 juli 2018

Een e-health app voor betere zorg aan patiënten met chronische darmontsteking, zorg die steeds meer verplaatst wordt naar de thuisomgeving, nieuwe vormen van patiënteninformatie. Een greep uit de innovaties die tijdens het tweede inspiratiesessie van het Platform Innovatie gepresenteerd werden.

Start acties voor betere cao umc

6 juli 2018

Werknemers in alle umc’s gaan actie voeren voor een betere cao. Het LUMC start maandag 9 juli met stiptheidsacties, een dag later volgt het UMCU. Ook in de andere umc’s worden acties voorbereid.

Energy drinks

Blijvend maatregelen nodig voor probleemgebruik energiedrankjes

6 juli 2018

De gezondheid van zo'n 19.000 kinderen tussen de 13 en 18 jaar loopt gevaar omdat ze te veel energiedrankjes drinken. Ze hebben een verhoogde kans op gezondheidsklachten, zoals hartritmestoornissen en effecten op het centraal zenuwstelsel.

Pillen

Inspectie roept bloeddrukmedicijnen terug

6 juli 2018

Een aantal medicijnen met daarin de werkzame stof valsartan wordt uit voorzorg teruggeroepen bij apothekers. De medicatie is vervuild met de stof N-nitrosodimethylamine (NDMA), die waarschijnlijk kankerverwekkend is.

akkoord

Nieuw onderhandelaarsakkoord ggz

5 juli 2018

Het ministerie van VWS heeft een nieuw Hoofdlijnenakkoord gesloten met branche- en beroepsverenigingen, waaronder de NVvP, instellingen, patiënten, zorgverzekeraars, en andere partijen in de geestelijke gezondheidszorg.

Zzp’ers belangrijk voor de continuïteit en kwaliteit van zorg

26 juni 2018

In de zorg zijn zzp’ers belangrijk om de continuïteit en kwaliteit van zorg te waarborgen. Ze vervullen een smeeroliefunctie op het moment dat aanvullende of vervangende capaciteit nodig is.

Overhandiging kwaliteitsstandaard-wondzorg

Nieuwe kwaliteitsstandaard over organisatie van wondzorg

22 juni 2018

Patiënten met wonden worden nog niet altijd tijdig of juist verwezen en komen daardoor vaak niet snel genoeg bij de juiste zorgverlener voor de juiste zorg terecht.

onderzoek

Meer aandacht voor wetenschappelijke integriteit

22 juni 2018

​De Federatie Medisch Specialisten publiceert deze maand haar standpunt over wetenschappelijk integriteit. “In het competitieve wetenschapsklimaat in Nederland is het goed om afspraken te maken over wetenschappelijke integriteit.

Acties in voorbereiding voor een goede Cao UMC

22 juni 2018

Het ultimatum dat de werknemersorganisaties in de zorg afgelopen week aan de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) stuurden, verliep dinsdag 19 juni om 9.00 uur. De NFU is in haar reactie helaas niet ingegaan op de eisen van de 67.000 werknemers.

handtekening zetten

Controle- en fraudecijfers 2017 bekend

21 juni 2018

Zorgverzekeraars hebben in 2017 voor 27 miljoen euro aan fraude vastgesteld, blijkt uit de jaarlijkse controle- en fraudecijfers van Zorgverzekeraars Nederland. In de gehele zorgsector is fraude met 8 miljoen euro gestegen ten opzichte van 2016.

Pagina's