Nieuws overzicht

Vanaf 2018 gelijke vergoeding voor e-consult

22 september 2017

Medisch specialisten krijgen vanaf 1 januari 2018 herhaalconsulten op de poli via mail, telefoon of screen-to-screen op dezelfde wijze vergoed als een fysiek, ‘face to face’ consult. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vandaag bevestigd.

Prinsjesdag

Prinsjesdagontbijt: Minister Schippers complimenteert medisch specialisten

21 september 2017

Tijdens het Prinsjesdagontbijt met de minister benadrukte Federatievoorzitter Marcel Daniëls de vele positieve zaken die specialisten hebben bereikt met betrekking tot de kwaliteit van de zorg.

Onderzoek naar administratiedruk bij medisch specialisten

15 september 2017

Artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners willen in de eerste plaats zorg bieden aan patiënten. Registreren en andere administratieve handelingen zijn daarbij onvermijdelijk. Echter, deze administratieve handelingen moeten een goede zorgverlening niet in de weg staan.

Vijf jaar ‘verstandig kiezen’

15 september 2017

Op 11 september vond het internationale congres Choosing Wisely plaats in Amsterdam. Inspirerende gastsprekers gaven hun visie op het laatste ontwikkelingen rondom ‘verstandig kiezen. Wat kunnen we doen om het maken van goede behandelkeuzes in de zorg te bevorderen?

KDC kantoor

Ruim 1.200 vragen voor KDC in eerste halfjaar

14 september 2017

Het Kennis- en DienstverleningsCentrum (KDC) van de Federatie Medisch Specialisten en de LAD behandelde in de eerste helft van dit jaar 1.200 individuele vragen en (juridische) dossiers.

Opleidingsprijslogo

Genomineerden Opleidingsprijs 2017 bekend

7 september 2017

Klinisch geneticus Eva Brilstra, uroloog Michael van Balken en orthopeed Gino Kerkhoffs zijn genomineerd voor de Opleidingsprijs 2017. Dat heeft De Jonge Specialist vanochtend bekendgemaakt.

Onderzoek administratieve lasten bij medisch specialisten

1 september 2017

In de dagelijkse praktijk ervaren medisch specialisten een toenemende regeldruk, die ten koste gaat van de tijd die ze aan patiënten kunnen besteden. Daarom gaat de Federatie samen met de VvAA en Het Roer moet om (HRMO) de administratieve lasten bij medisch specialisten onderzoeken.

Nieuw: programma Medisch leiderschap voor opleiders

31 augustus 2017

Van de moderne medisch specialist wordt verwacht dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt op terreinen als samenwerking, innovatie, preventie en doelmatigheid. Hoe bereidt u als opleider aios hierop voor? Lukt het om het thema medisch leiderschap in te passen in de dagelijkse opleidingspraktijk?

Samen beslissen moet vanzelfsprekend zijn

25 augustus 2017

Samen beslissen tussen arts en patiënt moet vanzelfsprekend zijn, zegt Huib Cense, chirurg en vice-voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten en voorzitter van de Raad Kwaliteit.

Hoe maakt innovatie de zorg beter en uw werk leuker?

22 augustus 2017

Innovaties. Als het goed is maken ze de zorg beter en uw werk leuker en makkelijker. Ze zorgen ervoor dat u meer tijd overhoudt voor datgene waarom u dokter bent geworden: de zorg voor uw patiënten. Maar hoe blijft u op de hoogte van deze innovaties?

Pagina's