Nieuws overzicht

Expertiseteam Infectiepreventie: vooralsnog voorzichtigheid geboden met versoepelen

24 september 2021

Vanaf 25 september worden landelijk de coronamaatregelen versoepeld. Het Expertiseteam Infectiepreventie van de Federatie Medisch Specialisten heeft gekeken naar wat dit betekent voor ziekenhuizen.

Collega's in de media

24 september 2021

Afgelopen week kwamen verschillende collega's in de media aan het woord over onder andere ongevaccineerde patiënten op de intensive care, over een mogelijke leeftijdsgrens voor energiedrankjes en over de zware wissel die corona trekt op zorgmedewerkers. We maakten een selectie.

Ziekenhuisgang

Geen instemming met eindbod NFU

24 september 2021

Een grote meerderheid van de artsen in umc’s stemt tegen het eindbod van de NFU voor een nieuwe Cao UMC. De belangrijkste reden hiervoor is dat het oplossen van een arbeidsmarktprobleem van een specifieke groep zorgprofessionals, niet ten koste mag gaan van de arbeidsvoorwaarden van de rest.

Zorgen om versnipperd juridisch kader (her)gebruik lichaamsmateriaal

24 september 2021

De belangrijkste zorg is het versnipperd juridisch kader voor het (her)gebruik van lichaamsmateriaal en medische gegevens voor onderzoek.

Toelichting voor medisch specialisten additionele 3e COVID-19 vaccinatie

24 september 2021

In een toelichting van het RIVM voor medisch specialisten en uitvoerende partijen is beschreven welke patiënten in aanmerking komen, hoe de selectie tot stand is gekomen en hoe de implementatie eruit komt te zien.

coronavirus

Terugkijken webinar COVID-19 dillema’s

24 september 2021

Op woensdag 22 september faciliteerde MedischeScholing.nl in samenwerking met het RIVM, GGD/GHOR, het NHG en de Federatie Medisch Specialisten het gratis geaccrediteerde webinar COVID-19 dilemma's.

Artsen in overleg

Leidraad IFMS: minder administratielast

23 september 2021

De Federatie Medisch Specialisten heeft de punten in de leidraad IFMS die administratielast kunnen veroorzaken aangepast. De leidraad uit 2014 beschreef te minutieus op welke wijze uitvoering dient te worden gegeven aan IFMS.

Prinsjesdag 2021: Reactie Federatie

21 september 2021

Het is een bijzondere Prinsjesdag. Het demissionaire kabinet presenteerde vandaag de Miljoenennota in de wetenschap dat de formatie nog steeds muurvast zit.

Oproep aan Tweede Kamer: meer waardering en financiële slagkracht voor de zorgsector

21 september 2021

De Federatie Medisch Specialisten heeft samen met beroepsorganisaties van huisartsen, verzorgenden en verpleegkundigen, ouderenzorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en ziekenhuizen een brief gestuurd naar de fractievoorzitters in de Tweede Kamer.

Oproep Prinsjesdag: Ga nu niet terug naar controledrang van voor de coronacrisis

17 september 2021

In aanloop naar Prinsjesdag heeft Federatievoorzitter Peter Paul van Benthem de politiek opgeroepen om ruim baan te geven aan het leiderschap van zorgprofessionals en aan de honderden innovatieve ideeën die op de werkvloer ontstaan.

Pagina's