Nieuws overzicht

Handen

Nieuwe Cao GGZ een feit

12 augustus 2019

Een ruime meerderheid van de medisch specialisten werkzaam in ggz-instellingen heeft ingestemd met het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao. Ook de leden van de andere cao-partijen zijn akkoord.

Banner griepvaccinatiecampagne 2019

Griepvaccinatiecampagne krijgt vervolg

5 augustus 2019

Zorgverleners en medewerkers in de zorgsector lopen niet alleen een groot risico griep te krijgen, maar ook om anderen te besmetten. Daarom is het belangrijk griep uit de organisatie te houden. Voor de medewerkers zelf, voor patiënten en voor de collega’s.

Ziekenhuisgang

Voorbereiding zondagsdiensten in volle gang

30 juli 2019

Actiecomités in ziekenhuizen en vakbonden gebruiken de zomerperiode om nieuwe zondagsdiensten voor te bereiden. Vanaf september zullen ziekenhuismedewerkers in heel Nederland zondagsdiensten gaan draaien.

Arts achter computer

Meer bedrijven werken mee aan Transparantieregister Zorg

30 juli 2019

Het Transparantieregister Zorg heeft de jaarcijfers gepubliceerd van financiële relaties van leveranciers met zorgverleners, zorginstellingen en patiëntenorganisaties.

Logo Opleidingsprijs 2019

Genomineerden Opleidingsprijs 2019 bekend

23 juli 2019

De drie medisch specialisten die kans maken op de Opleidingsprijs 2019 zijn bekend.

Psychiater in gesprek

‘Versterk positie medisch specialist in ggz’

19 juli 2019

De komende jaren zullen zo’n 2000 medisch specialisten werkzaam in ggz-instellingen te maken krijgen met ingrijpende veranderingen.

publiek tijdens een event

Startevent project Opleiden 2025

17 juli 2019

De zorg is in ontwikkeling. Vele veranderingen beïnvloeden ons werk. De medisch specialist van de toekomst kijkt over de grenzen van zijn eigen specialisme heen en staat met één been buiten het ziekenhuis.

Thuisarts website op mobiele telefoon

Patiënteninformatie sluit steeds beter aan bij behoefte

16 juli 2019

Arts en patiënt hechten veel waarde aan goede informatie en voorlichting over aandoeningen en behandelingen. Dat blijkt uit de Transparantiemonitor 2018 van het Nivel.

Arts en patiënt

Subsidies voor juiste zorg op de juiste plek

15 juli 2019

Voor nieuwe én bestaande projecten voor juiste zorg op de juiste plek zijn er diverse subsidieregelingen. Lees meer over deze subsidies

Handen

Onderhandelaarsakkoord bereikt voor nieuwe Cao GGZ

8 juli 2019

De LAD, FNV, CNV en NU’91 hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt met GGZ Nederland over een nieuwe Cao GGZ, die loopt van 1 juni 2019 tot 1 december 2021. Afgesproken is onder meer dat het salaris van de werknemers gedurende de looptijd gemiddeld met 3,3% per jaar wordt verhoogd.

Pagina's