Nieuws overzicht

Update standpunt Vaccinatie COVID-19 rondom kinderwens, zwangerschap en kraambed

23 juli 2021

Op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten is het standpunt Vaccinatie COVID-19 rondom kinderwens, zwangerschap en kraambed aangepast. De wijziging gaat over het vaccineren van zwangere vrouwen in het eerste trimester.

Juiste kindzorg op de juiste plek

23 juli 2021

Het consortium E-Health Junior wil kwalitatief hoogwaardige e-health tools beschikbaar maken voor één miljoen chronisch zieke kinderen ter voorkoming van psychologische problemen.

Collega's in de media

21 juli 2021

Afgelopen week kwamen verschillende collega's in de media aan het woord over actuele onderwerpen zoals COVID en zwangerschap, het RS-virus, de deltavariant, obesitas en de donorwet. We maakten een selectie.

Tijdelijke aanpassing preventief maskerbeleid publieke ruimte ziekenhuizen

20 juli 2021

Vanwege de toenemende besmettingscijfers heeft het expertiseteam infectiepreventie van de Federatie Medisch Specialisten op verzoek van het OMT het preventief maskerbeleid in de publieke ruimte heroverwogen.

Regelgeving herregistratie verder verruimd

20 juli 2021

Het College Geneeskundig Specialisten (CGS) verruimt in samenwerking met de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) opnieuw de coulanceregeling voor herregistratie.

Collega's in de media

16 juli 2021

Afgelopen week kwamen collega's in de media aan het woord. We maakten een selectie.

coronavirus

Leidraad Medicamenteuze behandeling COVID-19 aangepast

15 juli 2021

In deze leidraad van de Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB) en de Federatie Medisch Specialisten is het advies aangepast voor toepassing van monoklonale antistoffen bij SARS-CoV-2-seronegatieve COVID-19 patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen.

Forse uitbreiding medisch-specialistische informatie op Thuisarts.nl

13 juli 2021

In 2021 zijn op Thuisarts.nl ruim 100 nieuwe medisch-specialistische situaties gepubliceerd. Daarmee komt het totaal nu op 300.

Genomineerden Opleidingsprijs 2021 bekend

13 juli 2021

Wordt het Rinus Knegtering, opleider psychiatrie bij Lentis GGZ, Ilse van Nes, opleider revalidatiegeneeskunde in de Sint Maartenskliniek of Selma Lavrijsen, opleider kindergeneeskunde in het Catharina Ziekenhuis?

Ziekenhuisgang met bedden

Update Leidraad diagnostiek bij patiënten met opname-indicatie en verdenking op COVID-19

12 juli 2021

Deze leidraad ondersteunt ziekenhuizen bij het vaststellen van COVID-19 bij patiënten die zich melden voor opname.

Pagina's