Workshops ronde 3

Workshop 9

Dr. Andrea van der Meulen, MDL-arts en bestuurslid NVGE
Dr. Marc Verhagen, MDL-arts en bestuurslid NVMDL

De patiënt als regisseur

Patiënten met IBD (chronische ontsteking in de darm) kunnen samen met een MDL-verpleegkundige en MDL-arts een plan maken om met e-health hun klachten te monitoren en onder controle te krijgen. Diverse ziekenhuizen werken met deze ‘IBD-coach’. Tijdens deze workshop lichten MDL-artsen Andrea van der Meulen en Marc Verhagen toe hoe dit in de praktijk werkt. Hoe leidt de IBD-coach tot betere kwaliteit van zorg en minder poli-bezoeken?
Lees meer over Marc en Andrea over IBD-coach


Workshop 10 
 

Deze workshop is helaas vol. Alle informatie van de workshop wordt na het congres op deze website gepubliceerd.


Drs. Godfried Bogaerts, algemeen directeur BeterDichtbij 
Samen de zorg makkelijker maken via digitalisering – BeterDichtbij 


Digitalisering speelt een belangrijke rol bij netwerkgeneeskunde. Maar hoe zet je digitale services dan precies in? En wat kunnen we in de zorgsector leren van bedrijven zoals Transavia, ING en Funda? Met BeterDichtbij heeft de zorgsector zelf het initiatief genomen tot grootschalige digitalisering. Oprichter Godfried Bogaerts deelt de succesfactoren met u.   


Workshop 11

Deze workshop is helaas vol. Alle informatie van de workshop wordt na het congres op deze website gepubliceerd.

 

Hannelore Schouten, programmamanager Zinnige zorg en Johan Schuijtemaker, klinisch geriater, voorzitter medische staf, Dijklander Ziekenhuis. Lisette Trieschnigg, beleidsadviseur Juiste zorg op de juiste plek, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

Bouwen aan samenwerking  


Wat moet u doen om echt een stap te zetten in de transitie naar integrale en toekomstbestendige zorg? Wat zijn de kansen en uitdagingen voor de medische staf, specialisten en verpleegkundigen in de organisatie? Binnen het programma JuMP (Juiste Medisch Specialistische Zorg voor de Patiënt) heeft de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen hiervoor een aantal praktische handreikingen ontwikkeld, op basis van lessons learned van de voorlopers op dit gebied. Tijdens de workshop maakt u kennis met het programma JuMP, en gaat u aan de slag met een praktijkcase over zinnige zorg in het Dijklander Ziekenhuis.
Lees meer over JuMP


Workshop 12

Anja van Balen, sector bankier zorg bij ABN AMRO

Bekostiging en banken


Welke rol spelen banken bij de bekostiging van netwerkgeneeskunde? Anja van Balen laat zien hoe netwerkgeneeskunde op de agenda van banken is komen te staan. Waarom is het zo belangrijk dat er een goed inzicht is in de kosten en opbrengsten van netwerkgeneeskunde? En wat is nodig om vernieuwing te financieren?