13 nov 2020

Symposium Zorgevaluatie: De oogst van 5 jaar zorgevaluatie

DIGITALE BIJEENKOMST

Zorgevaluatie draagt bij aan gepast gebruik van zorg. Toegespitst op de unieke patiënt, zodat die kan rekenen op de beste zorg: toegankelijk, innovatief en betaalbaar. Goedkoop waar het kan, duur waar dat moet. Het Symposium Zorgevaluatie van de Federatie Medisch Specialisten is al vijf jaar hét platform om kennis en ervaringen over dit thema uit te wisselen. Graag nodigen wij u uit voor de vijfde editie van dit symposium. Laat u bijpraten, discussieer mee en kom inspiratie opdoen. 

 
Het programma bestaat uit twee blokken: 
  • Hoe goed is de oogst?
Dit online symposium staat in het teken van ‘de oogst van 5 jaar zorgevaluatie’.  We blikken terug op wat we hebben bereikt en kijken vooruit: wat hebben we geleerd en wat kunnen we morgen al toepassen? Mooi dat er zoveel onderzoek loopt, maar de implementatie op de werkvloer moet sneller. Wat is daarvoor nodig?  
  • Gaan we meer multidisciplinair samenwerken?
Tot nu toe worden kennisagenda’s veelal vanuit 1 specialisme opgezet. De huidige COVID-19 periode maakt glashelder hoe waardevol het kan zijn om samen te werken met andere specialismen en partijen, en te profiteren van elkaars kennis en ervaring bij het bepalen van relevante onderzoeksvragen. In welke gevallen kan dit zinvol zijn en hoe pak je dat aan?  
 

Waar en wanneer

Vrijdag 13 november 2020. De bijeenkomst wordt online aangeboden.

Voor wie

Medisch specialisten, onderzoekers, aios, wetenschappelijke verenigingen, patiëntenverenigingen, beleidsmedewerkers, zorgverzekeraars, en andere partijen die betrokken zijn bij het onderwerp zorgevaluatie.