02 okt 2018

SONCOS themasymposium

Muntgebouw Utrecht

Op dinsdag 2 oktober 2018 organiseert SONCOS wederom haar jaarlijkse themasymposium. Dit jaar besteden we aandacht aan toekomstbestendige innovatie en de rol die SONCOS daar bij heeft. De technologische en medicamenteuze ontwikkelingen in de oncologie gaan steeds sneller. Hoe gaan we daar als dokters mee om? Is elke innovatie ook zinnige zorg en wie bepaalt dat? Hoe organiseren en evalueren we de implementatie van nieuwe technieken of behandelingen en is er een rol voor SONCOS in het ontwikkelen van normen of het initiëren van registraties?

De afsluiting wordt gedaan door Peter Paul van Benthem, waarin hij ingaat op de rol van de Federatie Medisch Specialisten bij innovatie, zoals het gebruik van zorgevaluatie en kennisagenda’s.

Wanneer

dinsdag 2 oktober van 12.30 – 17.45 uur in het Muntgebouw te Utrecht.

Voor wie

Alle medisch specialisten en andere zorgverleners betrokken bij de zorg voor kankerpatiënten.

Programma

  1. In het eerste deel zet mr. A.M.C. (Linda) van Saase (manager oncologie van het Zorginstituut Nederland) de rol van het Zorginstituut en de beroepsgroepen bij innovatie uiteen. Hierop worden door Prof. dr. ir. J.J.M. (Koos) van der Hoeven (immunotherapie bij melanoom) en Prof. dr. J.A. (Hans) Langendijk (protonencentra) reflecties gegeven, waarna een discussie volgt onder leiding van Prof. dr. C.R.N. (Coen) Rasch.
  2. In het tweede deel van het programma kijken we naar de implementatie en organisatie rondom innovaties. Hierin geven dr. W.J. (Willemien) van Driel en dr. I.H.J.T. (Ignace) de Hingh een toelichting op de komst van de OVHIPEC behandelingen in Nederland, gevolgd door een discussie onder leiding van Prof. dr. C. (Kees) Verhoef.
  3. Als derde deel van het programma volgt een kijkje in het verleden en de toekomst van MDO. Daar zal dr. M.W.J.M. (Michel) Wouters het historisch perspectief schetsen van hoe het MDO de hoeksteen van de Nederlandse kankerzorg is geworden, en een vooruitblik op hoe de toekomst eruit ziet. Is het mogelijk en nodig om iedere patiënt in een MDO te bespreken? Over deze toekomst zullen we discussiëren onder leiding van dr. H.J. (Haiko) Bloemendal.

Bekijk de flyer themasymposium 2018 met het volledige programma

Kosten

Deelname aan het symposium is gratis.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) voor alle medisch specialisten inclusief: NIV, NVvH, NVRO, NVALT, NVOG

Inschrijving

Deelname is alleen mogelijk voor medisch specialisten en andere zorgverleners. Aanmelden kan via www.soncos.org of via de congreskalender op www.congresscare.com.