03 apr 2016

Met gestrekt been: Marcel Levi, AMC-bestuurder

DE BALIE, AMSTERDAM

Rigoureus schrappen in overbehandeling en futiele zorg kan ervoor zorgen dat curatieve zorg betaalbaar blijft. Dat stelt Marcel Levi, voorzitter van de raad van bestuur van het AMC en decaan van de faculteit geneeskunde aan de UvA. Op dit moment is er te weinig geld beschikbaar voor innovatie én echte zorg, omdat er teveel geld naar ‘onzinzorg’ gaat. Levi pleit voor een drastische gedachteverandering in hoe we naar zorg kijken en hoe we dat betalen. Maar hoe haalbaar is dat? En hoe bepalen we wat echte zorg is?

Na afloop van Levi’s pleidooi vindt een debat plaats met belanghebbenden van binnen en buiten de gezondheidszorg. Debatten over de gezondheidszorg zijn zowel moreel als praktisch van aard. Wat vinden we goede zorg, en wat vinden we onzinzorg? En hoe kunnen we praktisch een verandering tot stand brengen?

 Met o.a:

  •  Marcel Daniëls, voorzitter van de Raad Kwaliteit van de Federatie Medisch Specialisten en cardioloog
  •  Ab Klink, lid raad van bestuur bij zorgverzekeraar Coöperatie VGZ en voormalig minister van VWS
  •  Judith Wilmer, klinisch geriater
  •  Luuk Koelman, columnist (o.a. Metro) schreef een felle column over perverse prikkels in de zorg

Praktische informatie

Deze de tweede aflevering uit een drieluik over veranderingen in de zorg vindt plaats in De Balie te Amsterdam. Het programma start om 15.00 uur.  Kaarten kosten € 10,- en zijn te bestellen via de website van De Balie.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten