24 sep 2015

Avondsymposium Diagnosethesaurus

Muntgebouw, Utrecht

Avondsymposium Diagnosethesaurus – donderdag 24 september 2015 (16.00 – 20.00 uur)

Eenmalige registratie via de diagnosethesaurus, meervoudig gebruik van data: mission (im)possible? DHD nodigt u van harte uit voor het avondsymposium Diagnosethesaurus op 24 september. U krijgt vanuit verschillende invalshoeken informatie over de rol van de diagnosethesaurus bij het realiseren van ‘eenmalige registratie, meervoudig gebruik’. Het symposium wordt georganiseerd door DHD, in samenwerking met de NVZ, NFU en de Federatie Medisch Specialisten.

Wat is de diagnosethesaurus?
De diagnosethesaurus is een lijst met klinisch relevante diagnosetermen, gebaseerd op de internationale standaard SNOMED CT. Het ondersteunt medisch specialisten bij het gestandaardiseerd vastleggen van de diagnose in het elektronisch patiëntendossier. Eind juni 2015 heeft DHD de diagnosethesaurus definitief opgeleverd voor alle specialismen.

Inhoud en programma
De diagnosethesaurus is een belangrijk instrument bij het verhogen van de kwaliteit van zorg, het verminderen van de administratieve lasten van medisch specialisten en het faciliteren van medisch onderzoek. Bovendien biedt het mogelijkheden voor extra stuurinformatie en benchmarking. In zes plenaire sessies vertellen de sprekers hoe u de diagnosethesaurus kunt inzetten om deze voordelen te behalen in uw ziekenhuis. U krijgt daarvoor van elke spreker concrete tips. Tussen de sessies kunt u genieten van een heerlijk walking dinner en is er ruime gelegenheid om te netwerken. Bovendien laten verschillende EPD-leveranciers zien hoe de diagnosethesaurus in hun systeem werkt. Informatie over het programma kunt u ook terugvinden op onze website.

Interessant voor
Bestuurders, managers, medisch specialisten, zorgadministrateurs en kwaliteitsfunctionarissen van ziekenhuizen.

Locatie
Muntgebouw, Utrecht

Datum en tijd
Donderdag 24 september 2015, 16.00 - 20.00 uur.

Kosten
Een bijdrage van € 95,- per deelnemer.

Inschrijven
Inschrijven voor het avondsymposium Diagnosethesaurus kan via de website van DHD.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met DHD, via info@dhd.nl of 030 273 97 00.