08 sep 2020

AI-drieluik: Dokteren in de digitale wereld

DIGITALE BIJEENKOMST

Artificial Intelligence (AI) is een veelbelovende technologie die steeds verder doordringt in de gezondheidszorg. Welke randvoorwaarden zijn nodig om verantwoord gebruik van AI in het ziekenhuis te borgen? Hoe beïnvloedt deze techniek het vak van de medisch specialist? Deze en andere vragen komen op dinsdag 8, 15 en 22 september in de speciale webinar drieluik aan bod. Deelname aan deze webinars is gratis.

Tijdens de webinars krijgt u als medisch specialist de handvatten om verantwoord te dokteren in de digitale wereld en worden ervaringen van medisch specialisten gedeeld bij het initiëren en implementeren van AI-toepassingen in het ziekenhuis.
 
De webinars zijn toegankelijk voor alle medisch specialisten. Het drieluik behandelt in webinar 1 de basisprincipes van AI en algoritme, in webinar 2 het huidig en toekomstig gebruik van AI en in webinar 3 de implementatie van AI in de ziekenhuizen. Tijdens iedere webinar is er ruimte om in gesprek te gaan met de sprekers. Het is mogelijk om u voor het volledige drieluik aan te melden of voor één of twee van de afzonderlijke webinars.
 
Het drieluik wordt georganiseerd in het kader van het SKMS-project Kunstmatige Intelligentie. Hierin participeren onder voorzitterschap van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica (NVKF) de wetenschappelijke verenigingen van de NVRO, NVNG, NVvR, NVVC en NVvH. 

Wanneer

8, 15 en 22 september van 19.30 tot 21.00 uur. U kunt zich voor het volledige drieluik aanmelden of voor één of twee afzonderlijke webinars.

Programma en aanmelden

Bekijk het programma voor meer informatie. U kunt zich via dit formulier aanmelden

Accreditatie is toegekend door ABAN (6 punten),  NVKF (4 punten) en NVZA (3 punten). Accreditaite is aangevraagd bij de NVKC.