Onderwerp:

Wetenschaps- en Innovatieprijs

De Wetenschaps- en Innovatieprijs is een initiatief van de Raad Wetenschap & Innovatie. Doel ervan is goed onderzoek en samenwerking in het onderzoeksveld te stimuleren. Daarnaast wil de Federatie hiermee de rol van de medisch specialist als onderzoeker meer voor het voetlicht brengen. De doelstellingen van de Wetenschaps- en Innovatieprijs sluiten nauw aan bij de ‘Visie 2025’ van de Federatie Medisch Specialisten waarin gedegen wetenschappelijk onderzoek wordt benoemd als belangrijke basis voor innovatie en verbetering van de zorg.

Procedure

Onderzoekers kunnen hun publicatie insturen naar de eigen wetenschappelijke vereniging. Wetenschappelijke verenigingen selecteren uit de inzendingen het beste onderzoek voor deelname aan de volgende ronde. Het onderzoek wordt vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige vakjury. De drie beste onderzoeken worden door de Federatie breed onder de aandacht gebracht. De winnaar ontvangt een blijvend aandenken en een geldbedrag, te besteden aan vakgerelateerde activiteiten.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze prijs kunt u contact opnemen met Marlies Bennema, senior adviseur, via m.bennema@demedischspecialist.nl of T (030) 28 23 650.