Onderwerp:

Wetenschaps- en Innovatieprijs

Met de Wetenschaps- en Innovatieprijs wil de Federatie Medisch Specialisten goed onderzoek en samenwerking in het onderzoeksveld stimuleren en tegelijk de rol van de medisch specialist als onderzoeker meer voor het voetlicht brengen. De doelstellingen van de Wetenschaps- en Innovatieprijs sluiten nauw aan bij de ‘Visie 2025’ van de Federatie waarin gedegen wetenschappelijk onderzoek wordt benoemd als belangrijke basis voor innovatie en verbetering van de zorg.

In 2017 reikte de Federatie Medisch Specialisten voor de eerste keer een wetenschaps- en innovatieprijs uit. De vakjury beoordeelde de inzendingen o.a. op de criteria klinische relevantie, grensverleggend en samenwerking tussen ziekenhuizen.

Editie 2019

In 2019 wordt opnieuw een wetenschaps- en innovatieprijs uitgereikt. In oktober 2018 volgt hiervoor een oproep. Medisch specialist-onderzoekers kunnen hun publicaties die voldoen aan de criteria insturen. Wetenschappelijke verenigingen selecteren uit de inzendingen het beste onderzoek voor deelname aan de volgende ronde. Deze  inzendingen worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige vakjury. De drie beste onderzoeken worden door de Federatie breed onder de aandacht gebracht. De winnaar ontvangt een blijvend aandenken en een geldbedrag, te besteden aan vakgerelateerde activiteiten.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze prijs kunt u contact opnemen met Marlies Bennema, senior adviseur, via m.bennema@demedischspecialist.nl of (088) - 505 34 34.