Webinars

De Federatie en de wetenschappelijke verenigingen organiseren webinars voor medisch specialisten voor het delen van kennis en ervaringen over de bestrijding van de COVID-19 epidemie.

Aanmelden aankomende webinars

Zodra een volgend webinar over COVID-19 is gepland, vermelden wij dat op deze pagina.

Wachtwoord opvragen voor het terugkijken van webinars

Voor het terugkijken van de webinars van de Federatie Medisch Specialisten en de wetenschappelijke verenigingen dient u eenmalig een wachtwoord aan te vragen.

Vraag hier uw wachtwoord op

Klik hier als u een huisarts, aios, verpleegkundige, physician assistant, arts ouderengeneeskunde, sociaal geneeskundige, MKA-chirurg of fysiotherapeut bent.

Wij verzoeken u dringend de inhoud van deze webinars vertrouwelijk te behandelen en deze niet met derden (niet-medici) te delen of op sociale media en andere media mededelingen over de inhoud te doen. Laten we zorgen dat wij dit overleg en het delen van de video’s van dit overleg met elkaar mogelijk kunnen houden. 

Multidisciplinaire webinars Federatie Medisch Specialisten 

 

 • Webinar Federatie Medisch Specialisten dinsdag 16 juni: ‘Keuzes IC-opname bij schaarste’
  In dit webinar van de Federatie Medisch Specialisten wordt het draaiboek 'Triage op basis van niet-medische overwegingen voor IC-opname ten tijde van Fase 3 stap C in de COVID-19 pandemie' behandeld. Dit webinar gaat over de keuzes die artsen moeten maken als de landelijke druk op de IC’s zo hoog wordt dat er een absoluut tekort ontstaat aan beschikbare IC-bedden - de zogenaamde code zwart.
   
 • Webinar Federatie Medisch Specialisten donderdag 28 mei: 'Nazorg voor COVID-19 patiënten' 
  Er ontstaat een omvangrijke groep COVID-19 patiënten die langdurig op de intensive care heeft gelegen of op de COVID-afdeling opgenomen is geweest. Het webinar van donderdag 28 mei van de Federatie Medisch Specialisten was daarom geheel gewijd aan de nazorg voor COVID-19 patiënten. 

  Sprekers: Meta van der Woude, anesthesioloog-intensivist, Zuyderland - Marianne Brackel, arts, voorzitter IC Connect - Herman Holtstlag, revalidatiearts, Amsterdam UMC - Monique Reijers, longarts, Radboudumc - Jako Burgers, huisarts, strategisch-medisch adviseur NHG -  Angele Kerckhoffs, internist-ouderengeneeskunde, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Corrie Siegers, physician assistant, Jeroen Bosch Ziekenhuis.

  Panelleden: Indira Tendolkar, neuroloog, psychiater, Radboudumc- Ellen Elbrecht, klinisch geriater, Deventer Ziekenhuis- Monique Reijers, longarts, Radboudumc - Marijke van der Steen, internist-intensivist, Ziekenhuis Gelderse Vallei - Goof Schep, sportarts, Maxima MC - Selma Tromp, neurloog en bestuurslid portefeuille kwaliteit Federatie Medisch Specialisten.

Bekijk meer webinars van de Federatie Medisch Specialisten 

Webinars of the Dutch Association of Medical Specialists

Watch more webinars

Webinars wetenschappelijke verenigingen

Bekijk meer webinars van de wetenschappelijke verenigingen