Lichte daling ziekenhuisopnames COVID-19

Het RIVM meldt op basis van cijfers van stichting NICE dat de afgelopen week er 1.878 nieuwe patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen, 10% minder dan in de week ervoor. Op de ic werden 332 nieuwe patiënten met COVID-19 opgenomen, een kleine afname van 4% in vergelijking met de voorgaande week.  

Volgens het RIVM werden afgelopen week 116.477 positieve testuitslagen gemeld. Ten opzichte van een week eerder daalde het aantal meldingen van positieve coronatesten met 21%. Het meest recente reproductiegetal van 29 november was 0,93. Toch maakt het RIVM zich zorgen over de omikron-variant: ‘Omdat de grotere besmettelijkheid van deze variant in de komende weken tot meer besmettingen zal leiden, kan het aantal ziekenhuisopnames weer toenemen’ meldt het RIVM.  

Lees het nieuwsbericht van het RIVM 
 
Het LCPS meldt op dinsdag 14 december dat het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten 2.764 bedraagt, 4 minder dan de dag ervoor. Daarvan liggen er 654 op de IC: 634 in Nederland en 20 in Duitsland.  

Bekijk de laatste cijfers van het LCPS 

Volgens de NZa is de druk op de ziekenhuizen vergelijkbaar met vorige week; ziekenhuizen melden geen verdere afschaling van de ziekenhuiszorg. Op dit moment zijn 41% minder operatiekamers in gebruik dan normaal, net als vorige week. 

Lees het bericht van de NZa