Leidraad Testbeleid en inzet zorgmedewerkers in het ziekenhuis geactualiseerd

Het Expertiseteam Infectiepreventie van de Federatie Medisch Specialisten heeft de leidraad Testbeleid en inzet zorgmedewerkers in het ziekenhuis geactualiseerd. De aanpassing van de leidraad heeft betrekking op de isolatieduur voor positief geteste medewerkers. Deze wordt verkort naar 5 dagen. 

Aanleiding voor het aanpassen van de leidraad zijn de versoepelingen die zijn aangekondigd bij de persconferentie van 15 februari. In lijn met het landelijk beleid is de isolatieduur voor positief geteste medewerkers verkort van 7 naar 5 dagen. Daarna mogen zijn, mits 24 uur klachtenvrij, weer ingezet worden voor patiëntgebonden werkzaamheden. Wel wordt nog aanvullend het dragen van een chirurgisch mond-neusmasker geadviseerd vanaf dag 5 tot en met tenminste dag 7. 

Over de leidraad

De leidraad bevat aanbevelingen voor een optimale inzet van ziekenhuismedewerkers, waarbij de gezondheid van de medewerkers zelf, en het minimaliseren van het risico op besmetting van patiënten, cliënten of collega’s, het uitgangspunt is. De leidraad is opgesteld door het Expertiseteam Infectiepreventie van de Federatie Medisch Specialisten. 

Bekijk de leidraad Testbeleid en inzet zorgmedewerkers in het ziekenhuis