LCPS: Zorgen over werkdruk door uitval personeel

Ondanks de daling van de positieve testuitslagen blijven er grote zorgen over de hoge werkdruk onder zorgpersoneel, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Er is veel uitval van personeel in de hele zorgketen door ziekte of quarantaine. 

Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt dinsdag 22 februari 2022 1.626, dat zijn er 15 meer dan de dag ervoor. Daarvan liggen er 171 op de ic en 1.455 in de kliniek.

Bekijk de actuele cijfers

Volgens het RIVM is de omikron-variant aan het uitdoven in Nederland. ‘Het lijkt erop dat we de bocht genomen hebben en dat we begonnen zijn aan het dalende been van de epidemie’, zegt RIVM-viroloog Chantal Reusken. ‘Er is een daling in het aantal testen en besmettingen, in de rioolmetingen en in de ziekenhuis- en ic-opnames.’
Volgens het RIVM is de daling van het aantal positieve testen te zien in alle leeftijdsgroepen, met uitzondering van 70-plussers. In deze leeftijdscategorie was het aantal besmettingen deze hele golf veel lager dan bij andere leeftijdscategorieën.

Lees het nieuwsbericht op NOS.nl