Leden

Er gebeurt ontzettend veel in de zorg. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, de zorgvraag neemt alleen maar toe, budgetten staan onder druk en we komen steeds vaker bedden en handen tekort. Allerlei partijen beïnvloeden het werk van de medisch specialist: verzekeraars, politiek, inspectie, farmaceuten, managers en patiëntorganisaties. Er zijn grote belangen. 

Ondertussen willen wij als medisch specialisten natuurlijk elke dag weer de beste zorg leveren aan onze patiënten. En om dat te kunnen waarmaken willen we meer tijd voor de patiënt, meer werkplezier en een sterke positie. Daarom werken we samen. De Federatie Medisch Specialisten staat voor 22.000 toegewijde dokters in ziekenhuizen en instellingen. Wij verenigen alle 33 specialismen, ondersteunen bij de uitoefening en ontwikkeling van het vak en spreken met één krachtige stem in politiek en samenleving. Samen gaan we voorop in vernieuwing zodat 17 miljoen Nederlanders kunnen rekenen op de beste zorg ter wereld.

Bekijk de video de Federatie Medisch Specialisten in 1 minuut

Medisch specialisten zijn lid van een van de 33 wetenschappelijke verenigingen die de Federatie vormen. Zij betalen via hun wetenschappelijke vereniging contributie om aangesloten te zijn bij de Federatie (overigens kunnen ook niet-praktiserende medisch specialisten verbonden blijven met de Federatie en wel via de Stichting SOVAF). De voorzitters van de wetenschappelijke verenigingen vormen de Algemene Vergadering. Zij controleren het bestuur van de Federatie. ​

Onze leden zijn: