Federatie Medisch Specialisten

 

Er gebeurt ontzettend veel in de zorg. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, de zorgvraag neemt alleen maar toe, budgetten staan onder druk en we komen steeds vaker bedden en handen tekort. Allerlei partijen beïnvloeden het werk van de medisch specialist: verzekeraars, politiek, inspectie, farmaceuten, managers en patiëntorganisaties. Er zijn grote belangen. 

Ondertussen willen wij als medisch specialisten natuurlijk elke dag weer de beste zorg leveren aan onze patiënten. En om dat te kunnen waarmaken willen we meer tijd voor de patiënt, meer werkplezier en een sterke positie. Daarom werken we samen. De Federatie Medisch Specialisten staat voor 22.000 toegewijde dokters in ziekenhuizen en instellingen. Wij verenigen alle 33 specialismen, ondersteunen bij de uitoefening en ontwikkeling van het vak en spreken met één krachtige stem in politiek en samenleving. Samen gaan we voorop in vernieuwing zodat 17 miljoen Nederlanders kunnen rekenen op de beste zorg ter wereld.

Onze missie

Wij geloven in een gezamenlijk streven naar de hoogste kwaliteit van zorg door een krachtige positie van de medisch specialist. Door onderlinge samenwerking en gezamenlijke doorontwikkeling maken we de zorg voor onze patiënten steeds beter. En door met één stem te spreken, hebben we een grotere impact in politiek en maatschappij. 

Onze visie

In 2025 behoort de Nederlandse medisch specialistische zorg aantoonbaar tot de meest innovatieve, doelmatige en kwalitatief beste ter wereld. Als gevolg hiervan wordt de Nederlandse zorg, net als watermanagement, een internationaal voorbeeld. Patiënten en medisch specialisten van overal ter wereld gaan hier profijt van hebben.

Lees ons visiedocument ‘Medisch Specialist 2025’