Federatie Medisch Specialisten

 

Wij staan voor 23.000 toegewijde dokters in ziekenhuizen en instellingen. Dag in dag uit werken zij aan het leveren van de beste zorg aan de patiënten. Wij verenigen alle 33 specialismen, ondersteunen bij de uitoefening en ontwikkeling van het vak en spreken met één krachtige stem in politiek en samenleving. Samen gaan we voorop in vernieuwing zodat 17 miljoen Nederlanders kunnen rekenen op de beste zorg ter wereld.

Onze missie

Wij geloven in een gezamenlijk streven naar de hoogste kwaliteit van zorg door een krachtige positie van de medisch specialist. Door onderlinge samenwerking en gezamenlijke doorontwikkeling maken we de zorg voor onze patiënten steeds beter. En door met één stem te spreken, hebben we een grotere impact in politiek en maatschappij. 

Onze visie

In 2025 behoort de Nederlandse medisch specialistische zorg aantoonbaar tot de meest innovatieve, doelmatige en kwalitatief beste ter wereld. Als gevolg hiervan wordt de Nederlandse zorg, net als watermanagement, een internationaal voorbeeld. Patiënten en medisch specialisten van overal ter wereld gaan hier profijt van hebben.

Lees ons visiedocument ‘Medisch Specialist 2025’