Extra activiteiten

Het congres begint om 15.00 uur, zodat u in principe uw agenda in de ochtend niet hoeft aan te passen. Deelnemers die meer willen dan alleen ons congres bezoeken, kunnen ’s morgens diverse extra activiteiten in Den Bosch ondernemen. U kunt zich hiervoor aanmelden via het aanmeldformulier voor het congres. Lunch is bij de prijs inbegrepen. 

Alle activiteiten starten om 10.30 uur bij Hotel Central aan de Markt in Den Bosch. Einde: 14.00 uur, zodat u ruim op tijd bent voor de start van het congres. U kunt deelnemen aan de volgende 3 activititeiten:

1

Rondleiding Historisch Den Bosch met bezoek aan Sint-Janskathedraal & museum Het Zwanenbroedershuis

Prijs per deelnemer: € 40,- incl. btw. 

  • Bezoekers worden gastvrij ontvangen met koffie en een traditionele Bossche Bol.
  • We lopen in ongeveer vijf minuten naar de Sint Jans Kathedraal, waar u geïnformeerd wordt over de restauratie, de bouwhistorie en de verschillende bouwstijlen van de Sint-Janskathedraal. Tijdens de wandeling rondom de Sint-Jan krijgt u uitleg over de laatste restauratie en bezoekt u het Sint-Jansmuseum.
  • Vervolgens wordt u begeleid naar museum Het Zwanenbroedershuis van de ‘Illustere Lieve Vrouwe Broederschap’ voor een rondleiding in dit historische pand. U krijgt een toelichting op de geschiedenis van dit huis, waarbij Willem van Oranje, Willem-Alexander en vanzelfsprekend  Jheronimus Bosch aan de orde komen.
  • Terug in Hotel Central krijgt u een uitgebreide lunch aangeboden (broodjes met koffie, thee of frisdrank).
2

Culinaire rondleiding door Den Bosch

Prijs per deelnemer: € 47,- incl. btw. 

  • Bezoekers worden gastvrij ontvangen met koffie en een traditionele Bossche Bol.
  • Een ervaren en enthousiaste stadsgids neemt u mee op een tour door de historische binnenstad. Deze ontspannen wandeling wordt met enige regelmaat onderbroken door een bezoekje aan gerenommeerde Bossche horeca-ondernemers, die u op heerlijke hapjes en drankjes trakteren. Zo is er ‘ergens’ een rijke soep, weer ergens anders een niet te versmaden Brabants hapje en op weer een ander typisch Bossche plek een zoete verwenning. Niemand gaat hier met een hongerig gevoel weg!
3

Een wandeling met humor…en “ontmoeting” met Jeroen Bosch

Prijs per deelnemer: € 62,- incl. btw. 

  • Bezoekers worden gastvrij ontvangen met koffie en een traditionele Bossche Bol
  • ’s-Hertogenbosch is ook humor, want Oeteldonk is humor. U wordt meegenomen voor een ‘ludieke’ wandeling, waarbij humor centraal staat. Neem de ‘gidsen’ op deze tour niet al te serieus…
  • Jeroen Bosch is de meest prominente Bosschenaar ooit. Geen wonder dat we op deze dag een bezoek brengen aan het beroemde Jheronimus Bosch Art Center (JBAC). De gidsen vertellen alles over de werken van deze bijzondere meester.
  • Terug in Hotel Central krijgt u een uitgebreide lunch aangeboden (broodjes met koffie, thee of frisdrank).

Vanaf het Centraal Station naar het Hotel Central is 10 minuten lopen (700 m). Parkeren kan aan de achterzijde van Hotel Central in parkeergarage Tolbrug, Burgemeester Loeffplein 70, 5211 RX ’s-Hertogenbosch.