Verenigingsmanager (NVZA)

Een organisatie in beweging

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (NVZA) is de wetenschappelijke vereniging voor apothekers werkzaam in het ziekenhuis. Zij vertegenwoordigt en ondersteunt deze apothekers bij hun rol als ondernemende specialistische zorgverleners voor zichtbare, doeltreffende en doelmatige integrale farmaceutisch specialistische patiëntenzorg. 
De NVZA is aangesloten bij de Federatie Medisch Specialisten (Federatie). Zij voert overleg met diverse beroepsorganisaties en overheidsinstanties om op landelijk niveau te komen tot samenwerkingsafspraken bijvoorbeeld met betrekking tot medicatieveiligheid, het uitwisselen van informatie en het bekostigen van geneesmiddelen. Hiernaast ondersteunt de NVZA haar leden door het ontwikkelen en implementeren van richtlijnen en instrumenten.  
Het bestuur van de NVZA bestaat op dit moment uit 6 praktiserende apothekers die werken in verschillende ziekenhuisapotheken, verspreid over het land. Het bestuur, de commissies en de leden van de NVZA worden ondersteund door een verenigingsbureau bestaande uit 6 medewerkers. 
 
Wij zoeken een doortastende, resultaatgerichte 

Verenigingsmanager (m/v)

32-36 uur per week 

Een veelzijdig pakket, geen dag is hetzelfde

Als verenigingsmanager werk je nauw samen met het (dagelijks) bestuur aan het vormgeven en coördineren van strategische, beleidsmatige en verenigingsvraagstukken en vertaal je deze naar de activiteiten voor het verenigingsbureau. Je onderhoudt nauwe contacten met de Federatie. Je stuurt op constructieve wijze het bureau aan waarbij je de wensen en verwachtingen van het bestuur en bureau met elkaar verbindt. Hierbij adviseer je het bestuur waarbij je de inbreng en bijdrage van het bureau op overtuigende wijze toelicht. 
  • De ene dag bespreek je met bestuur hoe het meerjarenplan te realiseren, hoe dit te implementeren in een beleidscyclus en welke prioriteiten hierin aan te brengen. 
  • De volgende dag geef je op een coachende manier leiding aan de medewerkers van het verenigingsbureau waarbij je binnen duidelijke kaders ruimte geeft voor zelfstandigheid en ontwikkeling.
  • Ondertussen zorg je ervoor dat bestuurs- en ledenvergaderingen worden voorbereid, efficiënt verlopen en dat de afgesproken acties en besluiten worden opgevolgd.
  • Ook acteer je zelf als beleidsexpert op één of meerdere inhoudelijke dossiers; je ondersteunt hierbij een aantal commissies en/of werkgroepen.
  • Natuurlijk zorg je voor een sterk opererend bureau dat op moderne wijze met leden en stakeholders communiceert en hier de juiste processen en middelen voor inzet.

Een vakkundige, besluitvaardige teamspeler

De functie van verenigingsmanager bij de NVZA is niet voor iedereen weggelegd. Deze functie vraagt van jou dat je op een communicatief prettige en duidelijke wijze kunt sparren met bestuur en medewerkers. Je schakelt hierbij moeiteloos tussen hoofdlijnen en details, hebt een positief kritische blik en durft knopen door te hakken. Met jouw analytisch en organiserend vermogen krijg je zaken op een natuurlijke wijze voor elkaar. Ook worden de onderstaande criteria in de selectie meegenomen:
  • academisch werk- en denkniveau; 
  • bekend met de gezondheidzorg/farmacie of de competentie om zich dit snel eigen te maken;
  • leidinggevende ervaring;
  • sterk ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen.

De arbeidsvoorwaarden

De NVZA volgt de CAO Ziekenhuizen en kent een 36-urige werkweek met een uitstekend pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris voor deze functie is afhankelijk van niveau en ervaring (uitgaande van salarisschaal 70). 

Informatie en sollicitatie 

Je kunt informatie opvragen over de functie bij Monique Machielsen, Manager P&O (Federatie Medisch Specialisten), bereikbaar op (06) 31 76 69 09. Voor informatie over de De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers verwijzen wij je naar www.nvza.nl.
Je reactie zien wij graag uiterlijk 17 december a.s. tegemoet. Je kunt je cv en motivatie mailen naar voorzitter@nvza.nl.  
 
Van bemiddeling en acquisitie door derden of ZZP-ers wordt geen gebruik gemaakt en hier wordt niet op gereageerd.