Redacteuren (24-32 uur per week)

Het project

Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de wetenschappelijke vereniging van huisartsen. De website is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult. De informatie op Thuisarts.nl is samengesteld door huisartsen en is onafhankelijk en wetenschappelijk verantwoord.

De organisatie

De Federatie Medisch Specialisten en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) starten gezamenlijk een pilot voor de uitbreiding van Thuisarts.nl met specialistische informatie over ziekten. Het Kennisinstituut is een onderdeel van de Federatie Medisch Specialisten. Het Kennisinstituut adviseert en ondersteunt wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten bij de ontwikkeling en toepassing van kwaliteitsinstrumenten en kwaliteitsbeleid.

Het Kennisinstituut zoekt op korte termijn:

REDACTEUREN (24-32 uur per week)

Specialistische zorg voor Thuisarts.nl (Tijdelijk of op ZZP-basis).

De werkzaamheden

Het toegankelijk maken van bestaande richtlijnen over medisch specialistische aandoeningen, door middel van het vertalen van deze informatie uit de bestaande richtlijnen naar toegankelijke, goed leesbare internetteksten voor publiek en patiënten.

Het profiel

  • Afgeronde (bio)medische opleiding (geneeskunde, gezondheidswetenschappen, of vergelijkbare opleiding.
  • Aantoonbare ervaring met redactiewerk en dus uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
  • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken.
  • Een gestructureerde en nauwkeurige werkhouding.

Wij bieden

Een uitdagende opdracht voor een vernieuwende stap in cliënten- en patiëntenvoorlichting. Je werkt in opdracht van het Kennisinstituut van de Federatie en zal deel uitmaken van het Thuisarts-team binnen het NHG. Zowel de Federatie als het NHG zijn maatschappelijk betrokken organisaties met veel aandacht voor de professionele ontwikkeling van medewerkers binnen een informele werkomgeving.

Informatie en sollicitatie

Meer informatie over Thuisarts.nl vind je op de website onder ‘over Thuisarts.nl’. Voor nadere inlichtingen over de opdracht kun je contact opnemen met de heer P. Jansen, hoofdredacteur en projectleider van de pilot, telefoonnummer 030-2823572 of de heer T. Drenthen, teamleider Thuisarts.nl, telefoonnummer 030-2823500 of de heer T. van Barneveld, directeur van het Kennisinstituut, telefoonnummer 030-2823680. Je reactie zien we graag tegemoet uiterlijk 2 december 2015. Je kunt je sollicitatie mailen aan Tamara van Rossum, adviseur Personeel & Organisatie van de Federatie Medisch Specialisten, t.vanrossum@demedischspecialist.nl met als onderwerp ‘Redacteur Thuisarts.nl’.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.