Projectcoördinator / Programma ondersteuner Connect (NVVC)

De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) verenigt cardiologen en andere zorgprofessionals betrokken bij de behandeling van patiënten met hart- en vaatziekten.

In 2011 heeft de NVVC het project Connect opgericht. Doel van dit project was om regionaal de kwaliteit van de zorg voor patiënten met hart- en vaatziekten te verbeteren, de samenwerking tussen alle partijen betrokken bij de zorg voor deze patiënten te optimaliseren en kennis te vergroten. Vanwege het succes van dit project is er ondertussen sprake van een structureel Connect programma.

Connect programma

De juiste zorg, op het juiste moment, op de juiste plaats is het credo van het Connect programma. Connect is een netwerkprogramma wat participerende regio's stimuleert en faciliteert in hun regio ketenzorg te organiseren.

Connect motiveert regio's om samen met alle ketenpartners het proces van zorg voor deze patiëntengroep te inventariseren en te verbeteren. Dit vanuit het idee dat door het toepassen van de actuele richtlijnen, Landelijke Transmurale Afspraken (LTA's), registreren van gegevens, het monitoren van kwaliteit en een goed afgestemde samenwerking, dit zal leiden tot een continue verbetercyclus. Connect voert daarnaast een aantal innovatieve projecten uit. Voor meer informatie over het programma kunt u terecht op www.nvvcconnect.nl

Plaats in de organisatie:

Een stuurgroep, bestaande uit een voorgedragen programmavoorzitter, projectleiders, twee bestuursleden van de NVVC, de directeur van de NVVC en de programmamanager van Connect, geeft richting en inhoud aan het programma. De programmamanager stuurt de te werven projectcoördinator/programma ondersteuner functioneel aan. Hiërarchisch valt deze positie onder de directeur van de NVVC.

Functieomschrijving:

De functie van projectcoördinator is een brede en uitdagende functie en combineert de functie van tactisch projectleider met operationele ondersteuning. Het programmabureau is relatief klein, dit betekent dat de werkzaamheden gevarieerd zijn. Het is een dynamische functie waarbij kennis van zorg (zowel op landelijk als uitvoerend niveau) en projectmatige skills worden gecombineerd met een hands-on mentaliteit en veel ruimte voor eigen inbreng.

De concrete werkzaamheden zijn:

  • Samen met de projectleiders vergaderingen voorbereiden, organiseren en het procesmatig ondersteunen van de projectgroepen
  • Projecten voortvloeiend uit de programmastrategie in samenwerking vormgeven en (al dan niet zelfstandig) uitvoeren
  • Strategische projecten procesmatig ondersteunen
  • Mede-organiseren van landelijke bijeenkomsten: zowel organisatorisch, inhoudelijk als uitvoerend
  • Communicatie en PR activiteiten van Connect in de breedste zin van het woord
  • Intensieve samenwerking met de projectgroepen en programmamanager
  • Organiseren van (kick-off) bijeenkomsten in het land, vaak in de avond
  • Onderhouden van een goed netwerk
  • Ondersteuning bieden aan het Connect team

Functie eisen:

We zijn op zoek naar een ervaren projectcoördinator met aantoonbare affiniteit met de zorg. Je opleiding ligt op HBO/academisch niveau bijvoorbeeld Management in de zorg, Gezondheidswetenschappen of Bedrijfskunde. In ieder geval ben je thuis in de gezondheidszorg en je hebt minimaal 3 jaar ervaring binnen de zorg of een (beleids)organisatie gerelateerd aan de zorg en bij voorkeur op landelijk/koepelniveau. Te denken valt aan beroepsverenigingen, koepels of (gezondheids)fondsen. 

Je kunt mensen meekrijgen en mobiliseren. Je bent organisatorisch zeer sterk en kan de strategische lijnen van het programma projectmatig aanvliegen en uitvoeren. Je hebt kennis van ketenzorg. Zelfstandig werken is een vereiste maar ook samenwerken en de mouwen opstropen zijn in deze functie belangrijke waarden. We zoeken iemand met een groot probleemoplossend vermogen (can-do mentaliteit), humor en een positieve instelling.  Flexibiliteit in dagen en tijden is een vereiste, waarbij activiteiten met regelmaat buiten de kantooruren vallen.

Arbeidsvoorwaarden:

Een uitdagende en afwisselende functie van 32 uur per week voor de periode van één jaar, met een vooruitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris van deze functie waarvoor schaal 4 van de AVR FMS geldt,is afhankelijk van ervaring en bedraagt  € 3095,- tot € 4761,- bij een fulltime dienstverband (40 uur).

Interesse?

Voldoe jij aan het profiel en heb je interesse in deze baan?
Stuur dan vóór 15 januari 2019 je motivatie met CV naar ivandergun@nvvc.nl.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ingrid van der Gun MSc, programma manager Connect via telefoonnummer 030-2345002 of per mail via ivandergun@nvvc.nl