Onderwerp:

Wetenschaps- en Innovatieprijs 2019

Goed en relevant onderzoek door medisch specialisten draagt bij aan betere zorg en verdient een podium. Daarom heeft de Federatie Medisch Specialisten de Wetenschaps- en Innovatieprijs in het leven geroepen. Deze wordt eens in de twee jaar uitgereikt. 

Winnaar Wetenschaps- en Innovatieprijs 2019

In 2019 is de prijs toegekend aan een medisch specialist of onderzoeksgroep die zich onderscheidt met innovatief onderzoek. Daarmee doelen we op onderzoek dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe diagnostiek en behandeling, of op vernieuwing in de organisatie van zorg. 

Na een spannende avond waar de drie genomineerden nog één keer hun onderzoek mochten presenteren aan een volle zaal, is MijnIBDcoach van de maag- darm- leverartsen uitgeroepen tot winnaar van de Wetenschaps- en Innovatieprijs 2019. Het onderzoeksteam won een 3D-geprinte bokaal en een geldbedrag, te besteden aan vakgerelateerde activiteiten.

Naast MijnIBDcoach waren de AMACING studie van de cardiologen, internisten en radiologen en de CAMELYON challenge van de pathologen, genomineerd. Lees meer over deze drie nominaties en bekijk de video interviews met de genomineerde onderzoekers. Lees meer over deze drie nominaties en bekijk de video interviews met de genomineerde onderzoekers.

Alle voordrachten Wetenschaps- en Innovatieprijs 2019

Maar liefst 24 wetenschappelijke verenigingen hebben een onderzoek voorgedragen. Kijk hier voor meer informatie over deze onderzoeken.

Meer weten?

Voor meer informatie over het inzenden van uw onderzoek kunt u terecht bij uw wetenschappelijke vereniging. Voor meer informatie over de procedure en beoordelingscriteria kunt u terecht bij de Federatie Medisch Specialisten, Marlies Bennema: m.bennema@demedischspecialist.nl. Attendeer ook uw collega-onderzoekers op de Wetenschaps- en Innovatieprijs!