IBD-Coach

IBD-Coach monitort de patiënt met IBD (chronische darmziekten) samen met een MDL-verpleegkundige en MDL-arts zijn of haar zorgplan. Met IBD-Coach hoeven patiënten nog maar 1 keer per jaar regulier op de polikliniek te komen. Ook zijn er tot 50% minder opnames in het ziekenhuis op jaarbasis.

Deelnemende partijen in het netwerk

In dit netwerk werken MDL-artsen, verpleegkundigen en secretaresses van ziekenhuizen en patiënten met chronische darmontstekingen samen. IBD-Coach monitort de patiënt met IBD samen met een MDL-verpleegkundige en MDL-arts zijn of haar zorgplan. 

Doelstelling project/netwerk

Het doel van IBD-Coach is het verbeteren van de behandeling van patiënten met chronische darmontstekingen. Door vroegtijdige detectie van signalen die kunnen wijzen op een activatie van de ziekte, kunnen patiënten eerder en beter behandeld  worden.  

Resultaten tot nu toe 

IBD-Coach leidt tot minder ziekenhuisopnames en minder polikliniekbezoeken met tenminste een gelijke tevredenheid van zorg. Met IBD-Coach hoeven patiënten nog maar 1 keer per jaar regulier op de polikliniek te komen. Ook zijn er tot 50% minder opnames in het ziekenhuis op jaarbasis.

Hoe draagt het project bij aan juiste zorg op de juiste plek middels netwerkgeneeskunde 

Met IBD-Coach wordt specialistische MDL-expertise van het ziekenhuis verplaatst naar de thuissituatie.

Meer informatie

http://stichtingmijnibdcoach.nl

IBD-Coach is genomineerd voor de Wetenschaps- en Innovatieprijs 2019. Lees meer en bekijk de video.