Omscholingsaanpak

In diverse ziekenhuizen zijn leerhuizen initiatieven gestart om zo snel mogelijk zorgprofessionals in te zetten bij de bestrijding van de COVID-19 epidemie. Hier vindt u het Capaciteitsmodel waarmee u het aantal benodigde artsen op SEH, IC en kliniek kunt bepalen dat omgeschoold moet worden. Daarnaast kunt u hier de beschrijvingen van de aanpak en de uitwerking van de Jeroen Bosch Academie downloaden.

Capaciteitsmodel

Het Capaciteitsmodel COVID-19 berekent hoeveel artsen nodig zijn op de COVID-19 afdelingen. Ziekenhuizen kunnen dit model gebruiken voor de personeelsplanning en de scholing van artsen. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis ontwikkelde dit model met input van de Federatie en databedrijf Pipple.

Rijnstate ziekenhuis – Handreiking voor artsen flexpool COVID zorg

Nu de tweede coronagolf in volle gang is, zijn er in de ziekenhuizen weer COVID-cohort verpleegafdelingen ingericht. Naast deze verpleegafdelingen wordt ook de IC-capaciteit uitgebreid voor COVID-patiënten. Het Rijnstate ziekenhuis heeft een artsen flexpool opgezet voor de COVID-cohort verpleegafdelingen en daar deze handreiking over geschreven om te delen met andere ziekenhuizen. Heeft u vragen over deze handreiking dan kunt u contact opnemen met Marcel Spanier via CMSR@rijnstate.nl

Lees ook het interview met Marcel Spanier, mdl-arts van het Rijnstate Ziekenhuis, over de artsen-flexpool.

 

Ga terug naar de overzichtspagina Omscholen