Wij zijn de Federatie

1 juli 2015

Waarom is uw wetenschappelijke vereniging aangesloten bij de Federatie Medisch Specialisten? Wat zetten zij voor u bij de Federatie op de agenda? De voorzitters van de individuele wetenschappelijke verenigingen geven het antwoord in korte videoboodschappen.

21 wetenschappelijke verenigingen lichten toe welke kansen zij zien door de samenwerking in de Federatie voor hun eigen vereniging, hun leden, en patiënten. Zowel grote wetenschappelijke verenigingen, als verenigingen met relatief weinig leden. Samen werken levert de wetenschappelijke verenigingen veel op. Zo zegt een voorzitter: ‘wetenschappelijke verenigingen delen kennis en ervaringen en kunnen zo ook groeien. Dit leidt tot kwaliteitsverbetering.’ Een ander zegt: ‘door de samenwerking in de Federatie kunnen kleine wetenschappelijke verenigingen zich verder professionaliseren, het biedt veel kansen en samen bereiken we meer.’

Bekijk de videoboodschappen!

De Federatie Medisch Specialisten is dé beroepsvereniging voor en door medisch specialisten. Via 32 wetenschappelijke verenigingen vertegenwoordigt de Federatie ongeveer 20.000 medisch specialisten. Binnenkort verschijnen meer video’s van de wetenschappelijke verenigingen op de website van de Federatie.