Verslechteringsvoorstellen CAO UMC door NFU ingetrokken

20 december 2011

Maandag 21 maart 2011 is er weer onderhandeld tussen de umc’s en de centrales over de CAO UMC. De NFU had een inzet waarbij de arbeidsvoorwaarden voor onder meer de universitair medisch specialisten en de aios enorm zou verslechteren.

De OMS en De Jonge Orde hebben een maand geleden al aangegeven dat de voorstellen van de NFU van de onderhandelingstafel moesten. Onder druk van vele handtekeningen van universitair medisch specialisten, aios en andere medewerkers in umc’s heeft de NFU de verslechteringsvoorstellen ingetrokken. Ook de boodschap van de achterban van de centrales tijdens de ledenvergaderingen en de petitie waren duidelijk en hebben de NFU tot inkeer gebracht.

De voorstellen van de NFU zijn nu van tafel maar we zijn er nog niet. Er is besloten om eerst de overgang pensioenfonds ABP naar PFZW (voorheen PGGM) met de medewerkers in de umc’s te bespreken. In de komende weken zullen wij daar steeds meer informatie opnemen over deze overgang en over de gevolgen. Na de stemming over de overgang van het pensioenfonds zullen NFU en centrales praten over de nieuwe cao. De verslechteringsvoorstellen zijn ingetrokken, maar wij willen nog wel een verbetering van het salaris.