Vandaag op de deurmat: De nieuwste Medisch Specialist

14 juni 2017

Vandaag valt de nieuwste editie van De Medisch Specialist bij u op de deurmat. In dit nummer onder meer een interview met kinderarts Hans van Goudoever en psychiater Mario Braakman. Zij vertellen over hun drijfveren om vluchtelingen te helpen. Daarnaast aandacht voor Value Based Health Care: wat is dat precies en wat heb je eraan? Daarnaast gaan we in op medisch leiderschap als belangrijk onderdeel van de opleiding.

Zorg om vluchtelingen

Niet wegkijken van de vluchtelingenstroom, maar hulp bieden in de vorm van medische zorg. Kinderarts Hans van Goudoever vertrok vorig jaar naar Lesbos om vluchtelingen op te vangen.  Psychiater Mario Braakman behandelt dagelijks vluchtelingen. Zij vertellen over hun drijfveren.

Value Based Health Care

Value Based Health Care is hip and happening. Iedereen heeft het erover en steeds meer ziekenhuizen willen werken volgens de principes van deze waardegedreven zorg. Maar wat is het precies? Wat heb je eraan en hoe kun je het inzetten in je eigen praktijk? De Medisch Specialist zet de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij.

Medisch leiderschap: eruit halen wat erin zit

Hoe leid je aios optimaal op in medisch leiderschap? Neuroloog Marijke Eurelings organiseerde samen met de Federatie een inspiratiesessie in het Spaarne Gasthuis voor (plaatsvervangend) opleiders en aios als opwarmer voor de training Medisch leiderschap voor opleiders. ‘De huidige veranderingen dwingen je om stil te staan bij je eigen rol.’

En verder…

In deze editie van De Medisch Specialist vertellen de revalidatieartsen hoe zij invulling geven aan netwerkgeneeskunde. Ook maakt u nader kennis met de winnaars van de Wetenschaps- en Innovatieprijs die begin dit jaar voor het eerst werd uitgereikt. De onderzoekers geven hun visie op goed onderzoek, succesfactoren en de kracht van samenwerking. In de rubriek Politiek besluit aandacht voor de gevolgen van de invoering van het eigen risico.

We wensen u veel leesplezier!

Download De Medisch Specialist nr 2 als pdf.