Thuisarts wint juryprijs Health app award 2015

24 juni 2015

De app ‘Thuisarts’ heeft de juryprijs van de Health App Award 2015 gewonnen. De prijs is vanmiddag uitgereikt op het congres ‘Digitale ontwikkelingen in de zorg’. 

Uit zes finalisten werd door een topjury , bestaande uit onder andere vice-voorzitter van de Federatie, Huib Cense, de uiteindelijke winnaar van de Health App Award 2015 gekozen.

Bij het beoordelen van de apps is gekeken naar het nut voor de zorg, bruikbaarheid en  gebruiksvriendelijkheid, juridische aspecten en veiligheidsaspecten (privacy en security).

Thuisarts

Thuisarts, een app van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) is volgens de jury bewezen effectief. Dat het draagvlak onder de beroepsgroep zo groot is vindt de jury een sterk punt, zo licht juryvoorzitter André Rouvoet toe bij de uitreiking van de Health app award 2015.  “Hieruit kunnen we opmaken dat apps bij de dagelijkse praktijk van de huisarts horen. De tijd is voorbij dat artsen niet willen dat mensen gegoogled op spreekuur komen: deze app faciliteert dat mensen zelf informatie meenemen naar de praktijk en bespreken met de arts.” Dit ziet de jury als een aanzet tot de opschaling van eHealth.

Behandelpad

De app ‘Behandelpad’ kreeg de afgelopen maanden van de websitebezoekers, en vandaag van het bij het congres aanwezige publiek de meeste stemmen. De app mag zich daarom winnaar van de publieksprijs noemen.

Lees meer op de website van de Health App Awards