Overleg met minister Klink brengt partijen nog niet dichter bij

15 december 2011

Het bestuur van de Orde heeft op woensdagmiddag 10 juni 2009 weer overleg gevoerd met minister Klink van VWS over de vermeende ‘overschrijding’ in de medisch-specialistische zorg. Het was een constructief overleg, maar partijen zijn nog niet dichter bij elkaar gekomen.

Gesproken is over de verschillende cijfers die nu naar voren zijn gebracht door CVZ, NZa en Vektis. Ook de resultaten van het eigen onderzoek van de Orde zijn daarbij aan de minister kenbaar gemaakt. Op vrijdag 12 juni 2009 zullen de cijfers aan de leden worden gestuurd en presenteert het bestuur het onderzoek aan de media. De cijfers uit dit onderzoek, uitgevoerd door onafhankelijk accountant Mazars, zijn gebaseerd op de daadwerkelijke omzetten van medisch specialisten zoals die ook aan de NZa worden opgegeven.

Het voorstel van het Ordebestuur om samen met VWS een onafhankelijk instituut de opdracht te geven de juistheid van de verschillende getallen te beoordelen, werd door de minister afgewezen. Het bestuur heeft daarop besloten deze opdracht zelf te verstrekken.