Opleiders en aios gratis naar congres ‘Samen beslissen’

19 februari 2015
Opleiders die met hun aios naar het congres ‘Samen beslissen in de spreekkamer’ willen, kunnen via de Federatie Medisch Specialisten gratis toegang krijgen. De Federatie geeft 40 toegangskaarten weg. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar communicatie@demedischspecialist.nl. Op = op.
 
Samen beslissen over de juiste behandeling op het juiste moment is nog niet de norm in de Nederlandse spreekkamers. Vandaar dat de Federatie Medisch Specialisten, de NPCF en Zorgvisie het congres ‘Samen beslissen in de spreekkamer’ voor arts én patiënt organiseren op donderdag 26 maart in Utrecht. Inmiddels hebben ruim 50 artsen en patiënten zich aangemeld. De mening van aios mag echter niet ontbreken, vandaar dat de Federatie aios en hun opleiders via de gratis toegangskaarten uitnodigt voor het congres.

Programma


Dagvoorzitter is Coen Verbraak die met artsen en patiënten in gesprek gaat over wat samen beslissen nu eigenlijk inhoudt. Onder andere minister Edith Schippers, Marcel Daniëls, Wilna Wind, Paul Kil, Suzanne Witjes, Carina Hilders, Diana Monissen, Astrid Nollen, Jan Kremer en Ab Klink delen hun visie en komen met concrete handvatten om met samen beslissen aan de slag te gaan. Voor het congres krijgen deelnemers 5 accreditatiepunten.