Online handtekeningenactie ggz

30 maart 2016

GGZ Nederland blijft vasthouden aan het standpunt dat er geen ruimte is om te onderhandelen over compensatie van de pensioenaftopping. De LAD en de Federatie Medisch Specialisten vinden dat niet acceptabel en zijn daarom een online handtekeningenactie gestart. Werkt u in de ggz? Teken onze actie dan nu!

Werknemersorganisaties hebben op 11 maart een regulier overleg gevoerd met GGZ Nederland. FBZ, de formele cao-partij, heeft daar namens de Federatie en de LAD wederom de pensioenaftopping geagendeerd. GGZ Nederland blijft echter vasthouden aan het standpunt dat er geen financiële ruimte is voor compensatie. Onzin, vinden de LAD en de Federatie. Werkgevers moesten ggz-instellingen tot 2015 ook gewoon het werkgeversdeel van de pensioenpremie betalen. Het is dus niet zo dat ze zijn ‘gekort’. Bovendien is er met compensatie naar schatting maximaal 4 miljoen euro gemoeid; slechts 0,05% van de totale omzet in de ggz.

Handtekeningenactie

De Federatie en de LAD blijven het onderwerp de komende tijd agenderen. Hoe meer handtekeningen we ophalen, hoe sterker we staan, dus teken nu en wijs ook collega’s op onze online handtekeningenactie! De uitslag zullen we overhandigen aan GGZ Nederland.

Voorjaarscongres NVvP

De Federatie en de LAD zijn op woensdag 30 maart tijdens de lunch ook aanwezig bij het NVvP-voorjaarscongres in Maastricht (bij het Meeting Point, naast de stand van de NVvP) om vragen over de pensioenaftopping te beantwoorden. Meer weten over de pensioenaftopping in de ggz? Bekijk dan de factsheet.