OMS ondersteunt Mednet Topartsenverkiezing 2012

18 oktober 2012

De Mednet Topartsenverkiezing 2012, waarin medisch specialisten de beste vakgenoot binnen hun specialisme kunnen kiezen, is van start gegaan. De OMS ondersteunt dit jaar jaar deze verkiezing.

De Mednet Topartsenverkiezing wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden en wordt steeds groter. Ook vorig jaar kwamen er weer meer stemmen binnen en werd het aantal klinische specialismen, waarvoor de kiesdrempel werd gehaald, uitgebreid.

Orde van Medisch Specialisten

 Vorig jaar zei voorzitter Frank de Grave bij de bekendmaking van de namen van de Topartsen: "We willen bekijken hoe we als OMS kunnen bijdragen aan de verkiezing. Want hoe meer artsen stemmen, des te representatiever de uitkomst." De Orde van Medisch Specialisten roept haar leden op om te stemmen, via haar media, maar ook tijdens het Kwaliteitscongres, op 9 november in de Domus Medica.

Landelijk

Uitgangspunt van de Topartsenverkiezing is de vraag: 'aan welke vakgenoot zou u uw dierbaren toevertrouwen'? Op deze manier wordt beoogd de beste allround medisch specialist te benoemen: iemand die op zowel klinisch, communicatief als wetenschappelijk opzicht tot de top behoort. Medisch specialisten kunnen éénmalig een vakgenoot voordragen. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat zij op landelijke schaal kijken en dus niet per definitie iemand uit hun eigen vakgroep voordragen.

Top 3

De Topartsenverkiezing loopt tot 25 november, daarna zal de redactie van Mednet de stemmen tellen en bekijken welke specialismen de kiesdrempel hebben gehaald. Vervolgens zal een top 3  worden samensteld. De namen van de Topartsen worden bekend gemaakt tijdens de Topartsenbijeenkomst, op 17 januari.