Meerderheid stemt voor overgang pensioenfonds naar PfZW

20 december 2011

Van 18 april tot en met 27 april 2011 hebben leden van de Orde van Medisch Specialisten (OMS) en De Jonge Orde werkzaam in umc’s hun stem uitgebracht op de vraag of zij voor of tegen een overgang van pensioenfonds ABP naar PfZW (voorheen PGGM) zijn. Op 28 april 2011 zijn de door de leden uitgebrachte stemmen geteld.


Uitslag stemming

 
Van de in totaal tegen de 250 uitgebrachte stemmen bij de OMS is:
• 53% van de leden voor een overgang naar PfZW
• 47%  van de leden tegen een overgang naar PfZW

Op grond van de uitgebrachte stemmen bij De Jonge Orde bleek dat ook aios de overgang ondersteunen.Resultaat overgang pensioenfonds

 
De uitslagen van de OMS en De Jonge Orde zijn voorgelegd aan de sector Zorg van de CMHF, waarbij de OMS en De Jonge Orde zijn aangesloten. Ook de vakbonden NU’91 (verpleegkundigen) en de VAWO (wetenschappers), die bij deze sector zijn aangesloten hebben de uitslag van hun ledenstemmingen aan de CMHF kenbaar gemaakt.

Op basis van de stemming per aangesloten vereniging is binnen de sector Zorg van de CMHF vastgesteld, dat een meerderheid voor de overgang is naar pensioenfonds PfZW is. Deze uitkomst is op 29 april 2011 aan de NFU kenbaar gemaakt. Binnen de NFU is op grond van de uitkomst van de vier centrales en de NFU duidelijk geworden dat de overgang van pensioenfonds ABP naar het PfZW kan plaatsvinden.