MC tv: Veiligheid medische apparatuur

15 december 2011

Op maandag 1 november (20.30 uur) organiseert MC.tv weer een gratis (geaccrediteerde) nascholing.

Onder leiding van Ben Crul, hoofdredacteur van Medisch Contact, zal een discussie plaatsvinden over de veiligheid van medische apparatuur. Na een brand in de ok in Almelo in 2006 volgde een alarmerend inspectierapport over de risico's van medische apparatuur. Inmiddels is een tweede 'leidraad verantwoordelijkheid medische apparatuur' in de maak. Hoe groot zijn de risico's? Wie is waarvoor verantwoordelijk en hoe voorkom je dat het fout gaat? Tijdens de uitzending kunt u live vragen stellen aan de deskundigen en uw mening geven over stellingen.

In de uitzending zitten onder meer:

  • Michaël Lansbergen, klinisch fysicus Ziekenhuisgroep Twente
  • Josee Hansen, hoofdinspecteur Geneesmiddelen en medische technologie bij IGZ
  • Irene Mathijsen, voorzitter Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie

De uitzending duurt twee uur, waarbij twee accreditatiepunten te behalen zijn. Accreditatie is aangevraagd voor medisch specialisten.

U kunt zich hier aanmelden voor het discussieprogramma. Op de dag van de uitzending sturen wij u een e-mail met een directe link naar de uitzending. Desgewenst ontvangt u een uur voor aanvang van de uitzending ook een sms ter herinnering. Overigens hoeft u geen account te hebben, ook zonder in te loggen kunt u deelnemen aan de uitzending!