Jaarverslag 2017: Voorop in vernieuwing

15 maart 2018

'Het jaarverslag is een mooie weergave van hoe iedereen binnen de Federatie dagelijks werkt aan de ambitieuze doelstelling uit het visiedocument Medisch Specialist 2025: in 2025 behoort de Nederlandse medisch-specialistische zorg aantoonbaar tot de meest innovatieve, doelmatige en kwalitatief beste zorg ter wereld'. Dat stelt Marcel Daniëls, algemeen voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten in het jaarverslag over 2017 dat de Federatie vandaag presenteert.

In het jaarverslag leest u onder andere over ‘Samen beslissen’, consultkaarten, zorgevaluatieonderzoeken, het faciliteren van ontwikkelingen in de opleiding en het stimuleren van innovatie en wetenschap. Alles om de kwaliteit van zorg nog beter te maken dan die al is.

Bijzonder mooi jaar

‘Wat we het afgelopen jaar hebben gerealiseerd, is te danken aan alle medewerkers van de wetenschappelijke verenigingen en het bureau van de Federatie, alle medisch specialisten die zich als voorzitter van een wetenschappelijke vereniging, of in commissies, werkgroepen en Raden inzetten, vaak in hun vrije tijd, en alle medisch specialisten die dagelijks de patiënten zien die medisch specialistische zorg nodig hebben. Dankzij hen kijken we in dit jaarverslag terug op een bijzonder mooi jaar.’

Marcel Daniëls
Algemeen Voorzitter Federatie Medisch Specialisten