Genomineerden Opleidingsprijs 2017 bekend

7 september 2017

Klinisch geneticus Eva Brilstra, uroloog Michael van Balken en orthopeed Gino Kerkhoffs zijn genomineerd voor de Opleidingsprijs 2017. Dat heeft De Jonge Specialist vanochtend bekendgemaakt. Wie van deze drie zich daadwerkelijk ‘Opleider van het jaar’ mag noemen, wordt bekendgemaakt tijdens de AIOS Upgrade! op 27 oktober.

De Jonge Specialist ontving deze zomer tal van inzendingen van a(n)ios die vinden dat hun opleider de titel ‘beste opleider van het jaar’ verdient. De jury, bestaande uit Marianne Ten Kate-Booij (voorzitter Raad Opleiding Federatie Medisch Specialisten), Stefaan Bergé (winnaar Opleidingsprijs 2016), Nadine van Veenendaal (lid van de DJS-commissie Toekomst & Innovatie) en Thomas Schok (vicevoorzitter De Jonge Specialist), nomineerde uiteindelijk deze drie opleiders, omdat hun aios overtuigende voorbeelden konden geven van hoe hun opleider hen in de praktijk constructief ondersteunt. Bovendien geven de drie genomineerden binnen hun specialisme zowel theoretisch als praktisch handen en voeten aan ‘Value Based Healthcare’; het thema van de AIOS Upgrade dit jaar.

De genomineerden

Michael van Balken werkt als uroloog en opleider bij het Rijstate Ziekenhuis. Eerder werd hij al uitgeroepen tot TOP-uroloog 2013 en was hij genomineerde voor de titel TOP-arts 2014. Hij is onder andere betrokken bij Compassion4Care, zet zich in voor goede informatie aan laaggeletterde patiënten en schrijft een blog op Medisch Contact.

Gino Kerkhoffs is opleider en hoofd van de afdeling orthopedie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Sinds 2014 is hij Hoogleraar Orthopedie, waarbij hij zich met name richt op de Sporttraumatologie.

Eva Brilstra werkt als opleider klinische genetica bij het UMC Utrecht. Daarnaast richt zij zich als specialist neurogenetica op de genetische diagnostiek bij kinderen met ontwikkelingsstoornissen, zoals een verstandelijke beperking, autisme en ernstige epilepsie. In de Medisch Specialist van april 2016 vertelde zij over haar werk.

Opleidingsprijs

Tijdens de AIOS Upgrade op 27 oktober aanstaande brengen de aanwezige aios hun stem uit op een van deze genomineerden. Zo bepalen zij wie de opleider van het jaar wordt. Deze winnaar krijgt, naast de prijs, een geldbedrag dat besteed mag worden aan het verbeteren van de kwaliteit van de opleiding.