Genomineerden Opleidingsprijs 2016 bekend

8 september 2016

Tal van opleiders vanuit diverse specialismes zijn de afgelopen maanden door hun aios genomineerd voor de Opleidingsprijs 2016. De jury, onder andere bestaande uit eerdere winnaars van de Opleidingsprijs, heeft vervolgens de moeilijke taak volbracht om hieruit drie finalisten te kiezen.

De Opleidingsprijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de AIOS Upgrade, die De Jonge Specialist samen met de Federatie Medisch Specialisten, de LAD en de VvAA organiseert. Dit jaar heeft de AIOS Upgrade als thema ‘Thinking forward’. Voor de Opleidingsprijs is De Jonge Specialist dan ook op zoek naar een opleider die vooruit kijkt, die aios helpt om zich klaar te maken voor hun toekomst als medisch specialist. Een opleider die betrokken is bij ontwikkelingen in het zorglandschap en innovatie ondersteunt.

Genomineerden

Op basis van deze criteria zijn de volgende opleiders genomineerd:

Dr. Frank Stam
Internist
Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar (voormalig Medisch Centrum Alkmaar)

Prof. Dr. Jan M.M. van Lith
Gynaecoloog
Leids Universitair Medisch Centrum

Prof. Dr. Stefaan J. Bergé
Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurg
Radboud Universitair Medisch Centrum 

Uitreiking tijdens de AIOS Upgrade

Tijdens de AIOS Upgrade op vrijdag 28 oktober aanstaande brengen de aanwezige aios hun stem uit op een van deze genomineerden. Zo bepalen zij wie de opleider van het jaar wordt. Deze winnaar krijgt, naast de prijs, een geldbedrag dat besteed mag worden aan het verbeteren van de kwaliteit van de opleiding. De prijs wordt uitgereikt door dr. Watske Smit, opleider interne geneeskunde in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Zij won in 2015 de Opleidingsprijs.