Frank de Grave, Meester medisch specialisten

27 januari 2017

Ter ere van zijn afscheid als voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten kreeg Frank de Grave tijdens het symposium ‘Tussen scepsis en koestering’ op 25 januari het gelijknamige boek uitgereikt. Het boek, geschreven door journalist Jan Tromp, beschrijft waarom de Federatie is opgericht en wat deze culturele omslag – soms veldslag – voor medisch specialisten betekent.

Diverse sprekers lichtten tijdens het afscheidssymposium toe hoe Frank de Grave ervoor heeft gezorgd dat er eenheid kwam in verscheidenheid van tientallen specialismen. Onder andere oud-directeur van Patiëntenfederatie Nederland Wilna Wind, voormalig directeur-generaal curatieve zorg bij het ministerie van VWS Leon van Halder en medisch specialisten Robert Pierik en Carina Hilders prezen Frank de Grave voor zijn vasthoudendheid, inzet, betrokkenheid, bestuurlijke vaardigheden en strategisch inzicht. Vriend en voorzitter van het symposium Jan Tromp zorgde voor de persoonlijke noot.

Aan het eind van het symposium dankte ook de nieuwe voorzitter van de Federatie Marcel Daniëls namens alle medisch specialisten Frank de Grave. Door hem  een witte dokters jas te overhandigen en hem een ‘eretitel’ te geven: Meester medisch specialisten. Frank de Grave nam ontroerd en met trots de witte jas aan. Ook al was en is Frank de Grave geen medisch specialist, hij is en blijft wel één van ons, zo gaf Daniels aan.

Lees het boek ‘De Federatie: Tussen scepsis en koestering’