dr. Paetrick Netten wint Opleidingsprijs 2010

12 december 2011

Dr. P. (Paetrick) Netten, internist in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, heeft de Opleidingsprijs 2010 gewonnen. Deelnemers van de AIOSdag verkozen de internist afgelopen zaterdag tot beste opleider.

Er waren drie genomineerden, die door een vakjury waren geselecteerd uit tachtig inzendingen. De genomineerden waren, naast Netten: prof. dr. J. Hooymans, hoogleraar oogheelkunde in het UMC Groningen en dr. E. Berreklouw, cardiothoracaal chirurg in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. 

De aios van de opleiders gaven tijdens de AIOSdag een presentatie, waarna de aanwezigen mochten stemmen. De prijs is vervolgens uitgereikt door voormalig minister van VWS, prof. dr. Els Borst. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro, te besteden aan een doel ter verbetering van de opleiding.

Kwaliteit

De Jonge Orde en de LVAG willen, door het toekennen van de jaarlijkse Opleidingsprijs, een positief signaal afgeven aan opleiders die er veel tijd en energie in steken om een kwalitatief goede opleiding te kunnen waarborgen. De organisaties hopen dat het andere opleiders stimuleert om de kwaliteitt van de opleidingen in het algemeen te vergroten.

Criteria

Artsen in opleiding tot medisch specialist konden vanuit heel Nederland zelf hun opleider nomineren voor deze prijs. Uit deze tachtig ingezonden opleidingen zijn de beste drie gekozen door een vakjury. Opleidingen werden beoordeeld op: 1) het opleidingsklimaat; 2) de rol van de opleider binnen de opleiding; 3) de houding danwel kwaliteit van de opleider; 4) mogelijkheden tot het doen van cursussen en de ruimte die hier voor wordt gecreëerd; 5) de mate van modernisering die de opleider implementeert; 6) de vorm, kwaliteit en kwantiteit van feedback.