Dermatologen: zonnebankgebruik minister De Jonge 'onverstandig en gevaarlijk'

26 februari 2018

De dermatologen waarschuwen minister De Jonge van Volksgezondheid voor de gevaren van de zonnebank en roepen hem op te stoppen. Afgelopen vrijdag erkende minister Hugo de Jonge in het programma van Eva Jinek dat hij minimaal twee keer per maand onder de zonnebank ligt. “Zeer onverstandig en gevaarlijk”, zo vindt de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV).

De dermatologen pleiten al enkele jaren voor een verbod op zonnebanken vanwege het gevaar op huidkanker. Colette van Hees, dermatoloog en voorzitter van de NVDV: “Wij doen een oproep aan de minister van Volksgezondheid om de zonnebank openlijk af te zweren. Alleen al vanwege zijn voorbeeldfunctie.”

Uitnodiging Huidkankerdag

De NVDV nodigt de minister uit om op de Nationale Huidkankerdag op 2 juni zijn huid te laten controleren door een dermatoloog. Colette van Hees: “Tijdens deze dag nodigen we iedereen uit die een verhoogd risico loopt op huidkanker om zijn huid te laten checken. De minister valt met zijn zonnebankbezoek zeker in de risicogroep. We gaan hem persoonlijk uitnodigen.”

De NVDV is een van de 32 wetenschappelijke verenigingen die samen de Federatie Medisch Specialisten vormen.