Campagne over samen beslissen krijgt ruim voldoende van patiënten

5 januari 2018

De campagne ‘Betere zorg begint met een goed gesprek’ krijgt een ruim voldoende. Dit blijkt uit een onderzoek onder het patiëntenpanel van de Patientenfederatie. De Federatie Medisch Specialisten en de Patientenfederatie zijn samen met de ziekenhuizen de campagne in oktober 2016 gestart. De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat de campagne mensen daadwerkelijk uitnodigt om samen te beslissen. De campagne krijgt een 7,3 van de respondenten.

Het doel van de campagne is om de aandacht voor samen beslissen bij medisch specialisten én patiënten in de spreekkamer te vergroten. Een overgrote meerderheid van de respondenten (82,5%) vindt het goed als artsen de campagne gebruiken om het belang van samen beslissen in de spreekkamer te benadrukken. Een ruime meerderheid (68%) vindt Bart Chabot een geschikte ambassadeur. Daarnaast zijn de respondenten het er over eens dat de campagne ook geschikt is voor de huisartsenzorg (94%). Als reden geven zij aan dat een goed gesprek bij de huisarts belangrijk is, omdat daar de zorg begint.

In het Magazine De Medisch Specialist verscheen onlangs een uitgebreid interview met ambassadeur Bart Chabot en zijn cardioloog Vincent van Driel over samen beslissen. Meer informatie over hulpmiddelen bij samen beslissen vindt u hier.