Bart Chabot en Minister Schippers lanceren campagne

5 oktober 2016

Bart Chabot, ambassadeur van de campagne ‘Betere zorg begint met een goed gesprek’ heeft op 4 oktober in Den Haag samen met minister Edith Schippers de campagne op eigen wijze afgetrapt. Vol overgave gaf hij aan waarom hij ambassadeur van de campagne is geworden:   

“Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om geen goed gesprek te hebben, geen klik te hebben. Het is zo ontzettend belangrijk dat je alles open en eerlijk tegen je arts kunt zeggen”. Schippers ging daar direct op door: “Het gaat om een gesprek van mens tot mens. En het is ontzettend belangrijk dat artsen zien of informatie aankomt bij patiënten.” Zelf kreeg ze na een consult een video mee van haar arts om nog eens rustig te bekijken “Dat was erg prettig. We hoeven niet meteen in een beslissing te schieten”, aldus Schippers.

Op 4 oktober is ook de campagne website www.begineengoedgesprek.nl live gegaan. Deze campagne website spreekt zowel patiënten als artsen aan en biedt hen ook ondersteuningsmiddelen bij het samen beslissen. Wetenschappelijke verenigingen, ziekenhuizen en patiëntenorganisaties kunnen laten zien wat zij in de praktijk met samen beslissen doen. Ook zijn er campagnefilms met Bart Chabot te bekijken; In de spreekkamer met Bart Chabot. Hierin spreekt Chabot met artsen en patienten over de belangrijke elementen van het samen beslissen. 

 

Bart Chabot

schippers2