Amsvernieuwing.nl: speciaal voor medisch specialisten

19 december 2011

Vanaf 16 december kunt u voor het laatste nieuws, achtergronden en veelgestelde vragen over de AMS terecht op de speciale website: amsvernieuwing.nl. Deze website is opgezet door de Orde van Medisch Specialisten (OMS) en de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD). Met de site willen LAD en OMS alle medisch specialisten in dienstverband informeren over de ontwikkelingen over vernieuwing van de AMS.

Vanaf maart 2012 gaan OMS en LAD met de NVZ vereniging van ziekenhuizen onderhandelen over een nieuwe, toekomstbestendige Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten in dienstverband (AMS).
Op amsvernieuwing.nl houden wij u op de hoogte hoe dat traject verloopt en hoe LAD en OMS zich in de periode daaraan voorafgaand hierop voorbereiden. Ook hebben we een lijst met veelgestelde vragen samengesteld over de veranderingen per 1 januari 2012 en de antwoorden daarop.


Locatiebijeenkomsten


In januari, februari en maart 2012 treden OMS en LAD tijdens locatiebijeenkomsten met de leden in overleg over de vernieuwing van de AMS. Uw inbreng is van groot belang voor de AMS-onderhandelingen met de NVZ. Wij nodigen de medisch specialisten in dienstverband uit om na overleg met elkaar, binnen het eigen ziekenhuis een bijeenkomst te regelen (minimaal vijftien collega’s). Een combinatie van medisch specialisten uit omliggende ziekenhuizen is ook mogelijk om het aantal te realiseren.

De eerste bijeenkomsten zijn inmiddels vastgelegd. Op amsvernieuwing.nl leest u op welke data en in welke ziekenhuizen deze worden gehouden. Wilt u meer informatie over de bijeenkomsten of een optie nemen op (maximaal twee) data, dan kunt u hiervoor contact opnemen met Jolanda Lavue van de OMS, tel. (030) 28 23 670.Digitale nieuwsbrief

 
Om u nog beter te informeren over de voorbereidingen op het AMS-overleg of over nieuwe data van locatiebijeenkomsten, zullen wij u ook regelmatig een digitale ‘AMS Nieuwsbrief’ sturen. Zo hoeft u geen nieuws te missen in het proces van vernieuwing van uw arbeidsvoorwaardenregeling.