Actiedag psychiaters succesvol

2 november 2016

De zondagsdienst die op dinsdag 1 november werd gedraaid in 37 ggz-instellingen verliep succesvol. Ongeveer 1250 psychiaters deden mee aan de actie, die werd georganiseerd door de Federatie Medisch Specialisten, de LAD en FBZ. De dag startte met een aftrap die live werd uitgezonden op www.pensioenopgroen.nl

De psychiaters deelden appels, bananen en mandarijnen uit aan patiënten, hielpen bij de dagbesteding en organiseerden een ‘weggeefwinkel’. Raden van bestuur kregen taarten aangeboden met teksten als: ‘Laat ons pensioen u lekker smaken’ en ‘Geef 100% pensioenopgroen.nl’ waaruit een grote hap ontbrak. Ook kregen veel bestuurders een lunch met ‘zuur beleg’, waaronder citroenen, augurken, zure haring, zure zult en zuurdesembrood.

Pensioengeld

De psychiaters organiseerden de patiëntvriendelijke zondagsdienst om ervoor te zorgen dat ze hun pensioengeld terugkrijgen. Hun werkgevers, lid van GGZ Nederland, weigeren het werkgeversdeel van de pensioenpremie boven 100.000 euro terug te geven. Hierdoor lopen de psychiaters een aanzienlijk deel van hun pensioen mis, maar de actievoerders zijn met name boos omdat ze zich niet serieus genomen voelen.