Achmea ontkracht standpunt: medisch specialisten in loondienst

5 april 2012

Op 29 maart heeft het Financieel Dagblad een artikel gepubliceerd met de kop ‘Achmea ziet medisch specialisten het liefst in loondienst’. Achmea heeft de OMS schriftelijk laten weten dat de kop van het artikel in het Financieel Dagblad niet de mening van Achmea weergeeft. In een brief laten zij weten: 

"Het bestuur en de medische staf van de IJsselmeerziekenhuizen hebben bekend gemaakt dat de medisch specialisten in loondienst komen van het ziekenhuis in plaats van – wat meestal het geval is – als zelfstandige maatschap werken in het ziekenhuis en apart betaald worden. In het interview is ook de rol van Achmea in dit plan aan de orde gekomen. Achmea steunt dit plan van harte, want zij ziet hierin een uitgesproken kans om met het bestuur en de medisch specialisten afspraken te maken over belonen voor kwaliteit in plaats van belonen voor aantal behandelingen. Het merendeel van de patiënten van de MC Groep is verzekerd bij een van de zorgverzekeraars van Achmea, te weten Zilveren Kruis Achmea.

Maar het is zeker niet zo dat Achmea het liefst ziet dat alle medisch specialisten in loondienst komen. Verzekeraars en ziekenhuizen maken afspraken over kwaliteit, doelmatigheid, prijs en aantal behandelingen. En dat is de komende jaren hard nodig voor het behoud van goede zorg tegen een betaalbare premie voor onze klanten. Wij zijn geinteresseerd in alle voorstellen die hier een bijdrage aan leveren".