Nieuws overzicht

Zondagsdienst in alle umc's

26 oktober 2021

In alle umc’s wordt op dinsdag 26 oktober een zondagsdienst georganiseerd. De reden hiervoor is dat de NFU niet is ingegaan op het ultimatum voor een beter voorstel voor een nieuwe Cao UMC. In totaal doen 279 afdelingen mee.

Frustratie over volle ic's

22 oktober 2021

Het aantal COVID-patiënten in de ziekenhuizen neemt weer toe. Van de ongeveer 950 ic-bedden in Nederland zijn er nu 174 bezet door coronapatiënten. De toename van coronapatiënten in de ziekenhuizen leidt tot frustratie onder ziekenhuispersoneel.

Reactie peiling veilig opleidingsklimaat

22 oktober 2021

Niet alle aios durven vrijuit te praten met hun opleider over hun opleiding en werkomstandigheden. Dat blijkt uit een peiling van De Jonge Specialist (DJS) onder 400 aios: 30% geeft aan het moeilijk te vinden om problemen met de opleider te bespreken.

Collega’s in de media

22 oktober 2021

Afgelopen week kwamen verschillende collega's in de media aan het woord over onder andere het weer afzeggen van reguliere zorg, de griep en het toenemend aantal besmettingen. We maakten een selectie.

Financiering programma medicatieoverdracht moet vrijkomen

21 oktober 2021

In aanloop naar de begrotingsbehandeling heeft de Federatie Medisch Specialisten samen met de brancheorganisaties van ziekenhuizen (NVZ en NFU), ziekenhuisapothekers (NVZA) en de zelfstandige klinieken (ZKN) opgeroepen de financiering van het programma medicatieoverdracht ‘de Kickstart’ vrij te make

Schrijf je nu in voor het MMV-congres op 8 december

20 oktober 2021

Een congres over de medisch specialist van de toekomst die over de grenzen van zijn eigen specialisme heen durft te kijken en klaar is om met één been buiten het ziekenhuis te staan. De inschrijving is geopend.

coronavirus

Update COVID-leidraad Thuisbehandeling versus verwijzen naar het ziekenhuis bij oudere patiënt

15 oktober 2021

Op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten is de leidraad Triage thuisbehandeling versus verwijzen naar het ziekenhuis bij oudere patiënt met (verdenking op) COVID-19 aangepast.

Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie van start

8 oktober 2021

Met het symposium Infectiepreventie in het nieuwe normaal is op 7 oktober het officiële startschot gegeven voor het Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie (SRI).

46 nieuwe medisch-specialistische situaties op Thuisarts.nl

8 oktober 2021

De uitbreiding van Thuisarts.nl met medisch-specialistische situaties vordert steeds meer. In het derde kwartaal van 2021 zijn 46 nieuwe medisch-specialistische situaties gepubliceerd.

coronavirus

Eerste modules Richtlijn COVID-19 gepubliceerd

8 oktober 2021

De eerste vier modules van de multidisciplinaire richtlijn COVID-19 zijn deze week gepubliceerd in de Richtlijnendatabase. Deze modules hebben betrekking op revalidatie.

Pagina's