Nieuws overzicht

Oproep Prinsjesdag: Ga nu niet terug naar controledrang van voor de coronacrisis

17 september 2021

In aanloop naar Prinsjesdag heeft Federatievoorzitter Peter Paul van Benthem de politiek opgeroepen om ruim baan te geven aan het leiderschap van zorgprofessionals en aan de honderden innovatieve ideeën die op de werkvloer ontstaan.

Open brief werknemersorganisaties aan NFU

17 september 2021

De werknemersorganisaties FNV, LAD, FBZ en CNV hebben in een open brief aan de NFU hun verbazing uitgesproken over het afsluiten van de Cao UMC’s met NU’91. ‘Verdeel en heers in academische ziekenhuizen, is dat wat werknemers in de zorg verdienen?’, schrijven de organisaties.

Collega's in de media

17 september 2021

Afgelopen week kwamen verschillende collega's in de media aan het woord over de uitstroom van ic-personeel, e-health in coronatijd en de inhaalzorg. We maakten een selectie.

Raadplegen achterban over eindbod Cao UMC’s

16 september 2021

De Federatie en de LAD raadplegen de achterban over het eindbod van de NFU voor de Cao UMC’s. Hierbij is ook gevraagd naar de actiebereidheid onder de universitair medisch specialisten. Op basis van de uitkomst van de raadpleging wordt komende week besloten welke reactie gegeven wordt aan de NFU.

Nederland scoort hoog in rapport Commonwealth Fund

16 september 2021

Nederland behoort samen met Noorwegen en Australië tot de best presterende landen als het gaat om de gezondheidszorg.

Terugblik Congres ‘1001 Voorbeelden Juiste zorg op de juiste plek’

14 september 2021

‘Het enthousiasme en de creativiteit waarmee in het hele land zorgprofessionals werk maken van juiste zorg op de juiste plek maakt mij trots’, zei anesthesioloog en vicevoorzitter Robert Sie tijdens het online congres ‘1001 Voorbeelden Juiste zorg op de juiste plek’ van de Federatie Medisch Speciali

‘Hallo dokter, hallo patiënt’ - Campagne over samen beslissen van start

14 september 2021

Minstens een kwart van de patiënten vindt samen beslissen lastig en zorgverleners overschatten de mate waarin zij samen beslissen. Dit blijkt uit onderzoek van Kantar Public.

Meer investeren in de zorg

14 september 2021

In aanloop naar Prinsjesdag heeft de Federatie Medisch Specialisten samen met vakbonden, beroeps- en brancheverenigingen uit de zorg de politiek opgeroepen om flink te investeren in de zorg. Via een open brief benadrukken de partijen dat er al te lang te veel wordt gevraagd van zorgprofessionals.

coronavirus

Meest dringende onderzoeken COVID-19 gaan van start

10 september 2021

Alle onderzoeksvoorstellen gericht op behandeling uit de COVID-19 kennisagenda van de Federatie Medisch Specialisten zijn goedgekeurd door ZonMw. Dat betekent dat zes onderzoeken van start kunnen gaan.

Ziekenhuisgang

NFU komt met eindbod Cao UMC

6 september 2021

Medisch specialisten werkzaam in umc’s worden op korte termijn over het eindbod van de NFU geraadpleegd voor een nieuwe cao.

Pagina's