Nieuws overzicht

Website Landelijk Netwerk Groene OK

30 april 2021

Hoe ga je aan de slag met het verduurzamen van de OK in jouw ziekenhuis? De nieuwe website www.degroeneok.nl van het Landelijk Netwerk Groene OK geeft hiervoor concrete handvatten.

Terugkijken COVID-webinar 26 april

29 april 2021

Met ruim 1.200 deelnemers vond op maandag 26 april het 18e COVID-webinar van de Federatie plaats.

Update Standpunt vaccinatie COVID-19 rondom zwangerschap en kraambed

23 april 2021

Op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten is het Standpunt vaccinatie COVID-19 rondom zwangerschap en kraambed aangepast. De wijzigingen hebben betrekking op het vaccineren van zwangere vrouwen.

Congres 1001 Voorbeelden Juiste zorg op de juiste plek

23 april 2021

Wat kunnen we leren van 1001 voorbeelden van medisch specialisten zodat de juiste zorg op de juiste plek voor iedere patiënt mogelijk wordt?

Reactie berichtgeving AKD-rapport dienstverband

23 april 2021

In een interview met Zorgvisie reageert vicevoorzitter van de Federatie Medisch Specialisten Robert Sie op de berichtgeving over het onlangs verschenen AKD-rapport.

Collega's in de media

23 april 2021

Afgelopen week kwamen collega's aan het woord over onder andere de gevolgen van de coronacrisis, zoals de nijpende situatie in de ggz en de druk op de planbare zorg in de ziekenhuizen. We maakten een selectie.

Kijktip: webinar AI-serie ‘Dokteren in de digitale wereld’

21 april 2021

In vervolg op het succesvolle webinar drieluik in september 2020 over artificial intelligence heeft de NVKF in april een nieuwe webinar-serie georganiseerd over artificial intelligence (AI): Dokteren in de digitale wereld.

Leidraad Medicamenteuze behandelopties COVID-19 aangepast

20 april 2021

De leidraad Medicamenteuze behandelopties bij patiënten met COVID-19 van de Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB) is geactualiseerd op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Er is een addendum toegevoegd over het toedienen van monoklonale antistoffen.

Leidraad trombocytopenie met of zonder trombose na COVID-19 vaccinatie

20 april 2021

De wetenschappelijke verenigingen van de internisten (NIV), klinisch chemici (NVKC) en neurologen (NVN) hebben samengewerkt aan de ‘Leidraad Diagnostiek en behandeling van patiënten met trombocytopenie met of zonder trombose na COVID-19 vaccinatie’.

Collega's in de media

20 april 2021

Afgelopen week kwamen collega's aan het woord over onder andere de toenemende druk op de ziekenhuizen en de aangekondigde versoepelingen, discussies rondom de field-lab onderzoeken en het vaccineren van zorgmedewerkers. We maakten een selectie.

Pagina's