Nieuws overzicht

Federatie publiceert Jaarverslag 2020

31 maart 2021

2020 was een intensief en bijzonder jaar. Niet alleen door de COVID-pandemie die de wereld op z’n kop zet, maar ook door het medisch leiderschap dat de crisis van medisch specialisten vroeg.

Update leidraad Persoonlijke Beschermingsmiddelen

30 maart 2021

De Leidraad Persoonlijke Beschermingsmiddelen COVID-19 is aangepast naar de laatste wetenschappelijke inzichten. De update bevat een nadere toelichting op de conclusie dat het dragen van dubbele mondmaskers niet wordt geadviseerd. De aanbevelingen in de leidraad zijn ongewijzigd.

Collega's in de media

29 maart 2021

Afgelopen week kwamen collega's aan het woord over onder andere toenemende cijfers, de vaccinatiestrategie, de opmars van bewezen effectieve aanvullende zorg en slim gebruik van kankermedicijnen. We maakten een selectie.

Ziekenhuisgang met bedden

LNAZ: Opschalen ic-capaciteit naar 1450 bedden

25 maart 2021

Het aantal nieuwe coronapatiënten dat in het ziekenhuis terecht komt blijft stijgen, meldt het LCPS in haar nieuwsbrief van 25 maart. In de afgelopen week hebben de ziekenhuizen 1.900 nieuwe coronapatiënten opgenomen.

Toelichting RIVM op vaccinatiestrategie

25 maart 2021

Het RIVM heeft een toelichting geschreven om zorgprofessionals te informeren over de vaccinatiestrategie voor patiënten met aandoeningen die een hoger risico geven op een slecht beloop van COVID-19.

Collega’s in de media

23 maart 2021

Afgelopen week kwamen collega's aan het woord over onder andere het AstraZeneca-vaccin, de vaccinatiestrategie en de coronamaatregelen. We maakten een selectie.

Publicatie Leidraad Alternatieven voor ic-beademingstoestellen

23 maart 2021

De Federatie heeft de leidraad gepubliceerd: ‘Alternatieven voor ic-beademingstherapie in geval van een tekort aan beademingstoestellen’.

Raamwerk klinische capaciteit fase 3 gepubliceerd

23 maart 2021

De Federatie Medisch Specialisten heeft samen met V&VN een raamwerk gepubliceerd met handvatten en suggesties voor het optimaliseren en maximaliseren van de capaciteit op de verpleegafdelingen in de ziekenhuizen.

Webinarreeks nieuwe Europese wetgeving medische technologie (MDR)

19 maart 2021

Op 26 mei 2021 wordt nieuwe Europese wetgeving van kracht op het gebied van medische technologie (MDR).

Collega's in de media

19 maart 2021

Afgelopen week kwamen collega's aan het woord over onder andere de druk op de ziekenhuizen, het stopzetten van de vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin en de plannen voor gedwongen loondienst van de medisch specialist. We maakten een selectie.

Pagina's