Nieuws overzicht

Collega's in de media

26 februari 2021

Afgelopen week kwamen collega’s in de media aan het woord over onder andere 1 jaar corona, het snel- en thuistesten, Europees onderzoek naar mogelijke nieuwe virussen en de derde golf. We maakten een selectie.

Centraal Tuchtcollege introduceert regiebehandelaar

25 februari 2021

Er wordt niet langer meer gesproken over hoofdbehandelaar, maar over regiebehandelaar. Protocollen in ziekenhuizen moeten op dit punt worden aangepast.

Update RIVM: vaccinatie van medische hoog-risicogroepen

24 februari 2021

Het RIVM geeft aan dat op basis van het advies van de Gezondheidsraad een klein aantal patiëntgroepen met een medische indicatie eerder in aanmerking komt voor een vaccinatie.

Collega's in de media

19 februari 2021

Deze week kwamen collega’s in de media onder anderen aan het woord over de gevolgen van de coronacrisis voor jongeren in Nederland. Over de nieuwste besmettingscijfers in Nederland, het wel of niet afschaffen van de avondklok, de Britse variant en over de situatie op de Nederlandse intensive care.

Alle oncologische richtlijnen nu in de Richtlijnendatabase

18 februari 2021

Alle medisch-specialistische richtlijnen en dus ook de oncologische richtlijnen zijn voortaan op één plek te vinden, Richtlijnendatabase.nl.

Terugkijken: COVID-webinar 11 februari

12 februari 2021

Met ruim 1.800 deelnemers houdt de Federatie Medisch Specialisten op 11 februari het 16e COVID-webinar. Prominente sprekers en experts lichten toe hoe de zorg gezien de huidige ontwikkeling van de pandemie zich kan voorbereiden op die onvermijdelijke derde golf.

Collega's in de media

11 februari 2021

Deze week kwamen collega’s in de media aan het woord om onder anderen te waarschuwen over de gevaren van de gladheid door sneeuw en ijs en het effect daarvan op de zorg en over een therapie voor COVID-19 patiënten waardoor ze mogelijk het geurvermogen weer terugkrijgen. We maakten een selectie.

Collega’s in de media

9 februari 2021

Deze week kwamen collega’s in de media aan het woord over onder meer de werking van de verschillende vaccins, het vaccinatie-advies voor zwangere vrouwen en het effect van de lockdown op kinderen. We maakten een selectie.

Federatie adviseert ziekenhuizen over vervolgaanpak vaccinatie zorgmedewerkers

9 februari 2021

Omdat we veel vragen krijgen over de volgorde van urgentie voor de vaccinaties adviseert de Federatie in een brief aan de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), over de fasering van vaccinaties voor zorgpersoneel.

Werkbezoek Deventer Ziekenhuis

5 februari 2021

Federatievoorzitter Peter Paul van Benthem bracht donderdag 4 februari een werkbezoek aan het Deventer Ziekenhuis. Kinderarts Hans van der Deure leidde hem rond over de intensive care.

Pagina's