Nieuws overzicht

Gepubliceerd: Raamwerk voor het behoud van reguliere klinische non-COVID zorg

30 oktober 2020

De Federatie Medisch Specialisten heeft het Raamwerk voor het behoud van reguliere klinische non-COVID zorg in relatie tot de pandemische druk gepubliceerd.

Collega's in de media

30 oktober 2020

Afgelopen week kwamen verschillende collega’s in de media aan het woord over het stijgend aantal besmettingen en ziekenhuisopnames en de grote zorgen over het mogelijk moeten afschalen van reguliere zorg.

Update leidraad Corticosteroïden bij behandeling van COVID-19

30 oktober 2020

De leidraad Corticosteroiden bij de behandeling van COVID-19 geeft een update met betrekking tot de aanbevelingen voor het starten van dexamethason of ander steroïde in de verschillende fasen van COVID-19.

Terugkijken webinar: Organisatie (non-)COVID zorg

30 oktober 2020

Centraal thema van het webinar was de noodzaak tot het maken van scherpere keuzes op basis van urgentie. Waarbij het streven om in elk geval naast de acute zorg ook de kritieke planbare non-COVID zorg - zorg die binnen 6 weken geleverd moet worden - op peil te houden.

Actuele cijfers patiëntenspreiding

29 oktober 2020

Het LCPS publiceert elke dag actuele cijfers met betrekking tot COVID-19, waaronder het aantal ziekenhuis- en ic-opnames en het aantal bovenregionale verplaatsingen van COVID-patiënten.

Uitnodiging Webinar: Organisatie (non-)COVID zorg

27 oktober 2020

Donderdagavond 19.30 uur houdt de Federatie Medisch Specialisten samen met de NFU, de NVZ en het LCPS een webinar over de organisatie van de COVID zorg en non-COVID zorg.

Collega’s in de media

27 oktober 2020

Afgelopen week kwamen verschillende collega’s in de media aan het woord over onder andere de zorgen over het stijgend aantal besmettingen en ziekenhuisopnames, en de impact daarvan op de COVID-zorg en reguliere zorg. We maakten een selectie.

Actuele cijfers COVID-19

27 oktober 2020

Het RIVM en het LCPS publiceren actuele cijfers met betrekking tot COVID-19, waaronder het aantal ziekenhuis- en ic-opnames en het aantal bovenregionale verplaatsingen van COVID-patiënten.

Acute zorg

Acute en kritieke planbare zorg moet beschikbaar blijven

23 oktober 2020

Om ervoor te zorgen dat acute zorg en kritieke planbare zorg beschikbaar blijft heeft minister Van Ark met betrokken partijen een pakket maatregelen afgesproken.

Meld je met klachten bij de dokter

23 oktober 2020

Ziekenhuizen en medisch specialisten krijgen signalen dat mensen met niet-coronaklachten te laat of helemaal niet naar het ziekenhuis of de huisarts komen.

Pagina's