Nieuws overzicht

Leidraad veilige non-COVID zorg in ziekenhuizen

15 oktober 2020

De leidraad Veilige non-COVID zorg in ziekenhuizen beschrijft welke beheersmaatregelen per risiconiveau een zorginstelling kan nemen.

Debat Tweede Kamer over ontwikkelingen rondom het coronavirus

15 oktober 2020

Het kabinet en de Tweede Kamer onderstrepen het belang van de nieuwe maatregelen om te zorgen dat het aantal besmettingen en daarmee de druk op de ziekenhuizen afneemt.

coronavirus

Kijktip webinar Hoe organiseren we de tweede COVID-golf?

15 oktober 2020

Ruim 1.500 medisch specialisten, bestuurders, managers en andere zorgprofessionals namen deel aan een webinar over de organisatorische uitdagingen nu de tweede golf van de COVID-19 pandemie over ons heen komt.

Collega's in de media

15 oktober 2020

Lees artikelen met medisch specialisten in de media

Update leidraad Testbeleid en inzet zorgmedewerkers ziekenhuis

15 oktober 2020

Het advies is aangepast omdat het thuisblijven van zorgmedewerkers bij toenemende prevalentie tot grote capaciteitsproblemen kan leiden.

Gepubliceerd: Handreiking op- en afschalen reguliere poliklinische zorg

13 oktober 2020

Het toenemend aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames leidt tot druk op de reguliere zorgverlening in de ziekenhuizen. Daarom publiceert de Federatie Medisch Specialisten deze handreiking.

Arts achter computer

Duidelijkheid over registreren van zorg bij taakherschikking

13 oktober 2020

Medisch specialisten dragen steeds vaker taken over aan physician assistants en verpleegkundig specialisten. De zorgprestaties die zij in plaats van medisch specialisten leveren, mogen zij ook registreren.

Werken als zzp’er: wat is mogelijk na 1 januari 2021?

13 oktober 2020

Het is belangrijk dat er voor zzp’ers duidelijke regelgeving komt. Juist nu, tijdens de coronacrisis, blijkt hoe essentieel zij zijn voor de continuïteit en kwaliteit van zorg.

Actuele cijfers COVID-19

13 oktober 2020

Elke dag publiceert het RIVM een overzicht met de epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland.

coronavirus

Webinar: Hoe organiseren we de tweede COVID-golf?

12 oktober 2020

Aanstaande woensdagavond 14 oktober van 19.30 tot 21.00 uur houdt de Federatie een webinar over de organisatorische uitdagingen nu de tweede golf van de COVID-19 epidemie over ons heen komt.

Pagina's