Nieuws overzicht

Banner juiste zorg op de juiste plek

Nieuwsbrief juiste zorg op de juiste plek

26 februari 2020

De Federatie Medisch Specialisten zet met een speciale nieuwsbrief '101 voorbeelden' van juiste zorg op de juiste plek, video’s, nieuws en praktische hulpmiddelen in de etalage.

Acute_Zorg

Kwaliteitskader spoedzorgketen vastgesteld door Zorginstituut

21 februari 2020

Het Zorginstituut heeft het Kwaliteitskader Spoedzorgketen vastgesteld en opgenomen in het register. In het Kwaliteitskader zijn afspraken vastgelegd over de kwaliteitseisen waaraan de spoedzorg in Nederland moet voldoen.

Het Symposium Modulair onderhoud, de toekomst van richtlijnen

Richtlijnen voortaan sneller actueel

17 februari 2020

Dokters en patiënten willen sneller kunnen profiteren van nieuwe wetenschappelijke kennis, om samen gefundeerde beslissingen te nemen over de juiste zorg. Dankzij een nieuwe methode voor richtlijnonderhoud wordt het mogelijk gemaakt om richtlijnen voortaan jaarlijks te actualiseren.

Arts en patiënt in spreekkamer

Federatie Medisch Specialisten en Samenwerkende Kwaliteitsregistraties slaan handen ineen

12 februari 2020

De Federatie Medisch Specialisten en de Samenwerkende Kwaliteitsregistraties (SKR) vinden het belangrijk dat zorgprofessionals in samenwerking met patiënten afspraken blijven maken over de inhoud en uitkomsten van kwaliteitsregistraties, en dat er duidelijke kaders zijn waarbinnen dataverwerkers met

Samen beslissen

Financiering juiste zorg op de juiste plek

3 februari 2020

Er zijn verschillende mogelijkheden voor financiering voor juiste zorg op de juiste plek. Om zorgverleners, waaronder medisch specialisten, hiervan bewust te maken, heeft de Federatie samen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen diverse opties op een rij gezet.