Nieuws overzicht

MijnIBDcoach wint Wetenschaps- en Innovatieprijs 2019

27 juni 2019

Na een spannende avond waar de drie genomineerden nog één keer hun onderzoek mochten presenteren aan een volle zaal, is MijnIBDcoach van de maag- darm- leverartsen uitgeroepen tot winnaar van de Wetenschaps- en Innovatieprijs 2019.

Tweede kamer

Federatie stuurt Tweede Kamer brief over Zorgevaluatie

24 juni 2019

In aanloop naar het Tweede Kamerdebat over pakketbeheer op 26 juni, heeft de Federatie Medisch Specialisten met een brief namens 32 wetenschappelijke verenigingen gepleit voor steun voor het programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik.

rapport

Rapportage Zorgevaluatie en Gepast Gebruik overhandigd

21 juni 2019

Op 21 juni 2019 is de rapportage Zorgevaluatie en Gepast Gebruik overhandigd aan minister Bruins van Medische zorg.

Ziekenhuisgang

Zondagsdienst in drie ziekenhuizen

21 juni 2019

Drie ziekenhuizen houden in juli een zondagsdienst voor een betere Cao Ziekenhuizen.

Cover De Medisch Specialist

Nieuwe editie magazine De Medisch Specialist

20 juni 2019

In de nieuwste editie van het magazine de Medisch Specialist een interview met Elnathan Prinsen, de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie over de grote uitdagingen van zijn beroepsgroep. ‘Het is tijd voor nieuw elan’, aldus Prinsen.

Evaluatie van zorg

Zorgevaluatie: correctie neustussenschot zinvol

19 juni 2019

Het uitvoeren van een correctie van het neustussenschot is zinvol, zo blijkt uit onderzoek door het Radboudumc. Patiënten met een scheef neustussenschot ademen na de operatie beter en hun kwaliteit van leven neemt toe.

Samen beslissen

Artsen formuleren visie op samen beslissen

18 juni 2019

Een overgrote meerderheid van de medisch specialisten is het erover eens dat samen beslissen tot betere zorg leidt. Toch ervaart bijna de helft van de artsen belemmerende factoren bij het toepassen van gezamenlijke besluitvorming.

wetenschapsprijs

Drie nominaties Wetenschaps- en Innovatieprijs 2019

11 juni 2019

De knoop is doorgehakt. Na intensief en zorgvuldig beraad heeft de vakjury van de Wetenschaps- en Innovatieprijs van de Federatie Medisch Specialisten drie genomineerden geselecteerd uit de 21 inzendingen van de wetenschappelijke verenigingen.

Cartoon verminderen administratielast

Vermindering administratielast: een overzicht

4 juni 2019

Medisch specialisten zijn in hun eigen instelling, of via hun wetenschappelijke vereniging en/of de Federatie Medisch Specialisten bezig met het verminderen van de administratielast. De ene keer met meer directe voelbare impact op de werkvloer dan de andere keer.